Tatar ze śledzia z musztardą francuską • przepis • składniki • przygotowanie
Doskonały tatar z marynowanego śledzia – szybki i smaczny pomysł na przystawkę!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ RĘCZNIK PAPIEROWY
Płaty śledziowe myjemy, dokładnie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego, następnie kroimy w kostkę (mniej więcej 0,5 x 0,5 cm).
POKROJONE ŚLEDZIE PRZEKŁADAMY
do miski, dodajemy sok i skórkę startą z limonki, dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki do zamarynowania.
CEBULĘ I OGÓRKI
pokrojone w drobną kostkę (najlepiej dwa razy mniejszą niż kostki śledzia) oraz drobno posiekaną papryczkę chili i koperek dodajemy do zamarynowanych śledzi.
NASTĘPNIE DODAJEMY MUSZTARDĘ
francuską, miód, oliwę z oliwek i doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem i solą.
WSZYSTKIE SKŁADNIKI DOKŁADNIE
mieszamy.
TATAR WYKŁADAMY NA
talerze.
DEKORACJA TATAR DEKORUJEMY
kwaśną śmietaną i koperkiem.
RYBY I OWOCE
morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL:
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1397,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
349,3 kcal
Tłuszcz
23,6 g
Węglowodany
9,8 g
Błonnik
26,2 g
Białko
26,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Zupa marchewkowa z pomarańczą
Zupa marchewkowa z wyjątkowymi dodatkami w postaci świeżego imbiru i soku z pomarańczy to świetny pomysł na wiosenny obiad lub wiosenną kolację. Sprawdź, jak szybko ją przygotować w termorobocie MC Smart!

Stek ze strusia z karmelizowaną cebulą
Poznaj przepis Darii na steki ze strusia w sosie sojowym z dodatkiem karmelizowanej cebuli.

Mus truskawkowy
Prawdziwy raj dla fanów truskawek! Przygotuj ten orzeźwiający mus, gdy masz ochotę na coś naprawdę smacznego i prostego!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Boczniaki po kaszubsku
Musimy ostrzec – od tego słoika nie sposób się oderwać! Boczniaki po kaszubsku w wegańskiej wersji to propozycja nie do odrzucenia. Aromatyczna i niezwykle smaczna. Przypadnie do gustu nie tylko osobom na diecie roślinnej!

Czekoladowa miska smoothie i ciastka owsiane – lunchbox na słodko
Czekoladowe smoothie i domowe ciastka owsiane, to śniadanie, które doda Twojemu dziecku energii do nauki i zdobywania świata! Przekonaj się jakie to proste!

Faworki z piekarnika
Faworki z piekarnika to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych, smażonych w głębokim tłuszczu chrustów. Dzięki pieczeniu faworki zyskują na lekkości i delikatności, a ich przygotowanie jest prostsze i mniej czasochłonne. Odkryjcie jak je przygotować!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Nektarynki w miodzie i cynamonie z airfryera
Otulone w słodko-cynamonowej marynacie nektarynki podbiją podniebienia wszystkich fanów owocowych deserów. Podawane na ciepło z porcją lodów waniliowych tworzą niezwykłe doświadczenie smakowe.

Sylwestrowe muffiny z burakiem i kozim serem
Różowe, buraczane muffiny z kozim serem to świetny materiał na sylwestrową przekąskę! Przygotuj je dla gości, wykorzystując przepis Karola Okrasy.

Szakszuka z kaszą pęczak
Jesteś miłośnikiem szakszuki? Wypróbuj przepis Karola na szakszukę z kaszą pęczak. To idealny przepis na leniwe weekendowe śniadanie.