psse-slupca.pl

ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU • przepis • składniki • przygotowanie

Idealny napój na lato – orzeźwiający kompot z rabarbaru z listkami mięty i kostkami lodu. Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!

ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU

Idealny napój na lato – orzeźwiający kompot z rabarbaru z listkami mięty i kostkami lodu. Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukier - 200 g
lód - 8 szt.
mięta świeża - 2 g
rabarbar - 500 g
woda - 1,5 l

Instrukcje przygotowania

1.ZAGOTOWUJEMY SKŁADNIKI:
Zagotowujemy wodę z cukrem, dodajemy pokrojony rabarbar.
2.STUDZIMY KOMPOT:
Kiedy rabarbar zagotuje się, zdejmujemy garnek z ognia. Odstawiamy do wystudzenia.
3.PODAJEMY ORZEŹWIAJĄCY NAPÓJ:
Mocno wystudzony kompot podajemy z kostkami lodu i listkami świeżej mięty.
ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU

Czas przygotowania

45 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

ZAGOTOWUJEMY SKŁADNIKI

Zagotowujemy wodę z cukrem, dodajemy pokrojony rabarbar.

2

STUDZIMY KOMPOT

Kiedy rabarbar zagotuje się, zdejmujemy garnek z ognia. Odstawiamy do wystudzenia.

3

PODAJEMY ORZEŹWIAJĄCY NAPÓJ

Mocno wystudzony kompot podajemy z kostkami lodu i listkami świeżej mięty.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

879,9 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

220 kcal

🥑

Tłuszcz

0,3 g

🌾

Węglowodany

55,7 g

🥬

Błonnik

2,3 g

💪

Białko

1,1 g

Podobne przepisy