Karp w domowym sosie teriyaki z porem i sezamem • przepis • składniki • przygotowanie
Takiego karpia możesz podać nie tylko od święta! Skąpany w domowym sosie teriyaki z dodatkiem chrupiących warzyw jest doskonałym pomysłem na szybki obiad!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PODSMAŻAMY WARZYWA
Cebulę kroimy w piórka, por w talarki, a marchew w julienne (cienkie paseczki). Szczypiorek i papryczkę chili drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Podsmażamy cebulę z porem i marchewką. Wlewamy sos sojowy, dodajemy posiekaną papryczkę chili i kmin rzymski. Dusimy około 10 minut. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek i sok z limonki. Na talerz wykładamy karpia, dodajemy podsmażone warzywa i całość posypujemy sezamem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1960,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
490,2 kcal
Tłuszcz
16,1 g
Węglowodany
45,7 g
Błonnik
39,7 g
Białko
39,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Chinka z klopsikami, czyli orientalna zupa z makaronem i warzywami
Orientalna zupa, pachnące imbirem - doskonała na rozgrzanie w najchłodniejsze dni!

Chrupiące tofu w stylu japońskim
Niezwykle chrupiące i pełne smaku! Takie jest tofu w stylu japońskim według tego przepisu. Koniecznie wypróbuj i zaproś kuchnię inspirowaną Azją do swojego domu.

Sushi salad
Wypróbuj przepis Kingi na sushi salad! Dodaj ulubione składniki i rozsmakuj się w zupełnie nowej formie sushi – bez zwijania.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Leczo
Leczo według DG pełne jest papryki, cukinii i kilku rodzajów mięsa – poznaj przepis!

Wegańskie „gęsie udka” z warzywami z piekarnika i czerwoną kapustą
Przypominające tradycyjne świąteczne obiady danie w wegańskiej odsłonie, czyli „gęsie udka” z boczniaków i jackfruita z dodatkiem pieczonych warzyw i czerwonej kapusty. Wypróbuj ten przepis i pozytywnie zaskocz każdego na diecie roślinnej.

Duszone warzywa z fasolką i ziemniakami z dodatkiem fety
Greckie danie na bazie warzyw, któremu charakteru dodaje słony ser feta. Lekkie, sycące i naprawdę łatwe w przygotowaniu!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Żeberka z tempehu
Roślinne żeberka z tempehu to świetny pomysł na grillowanie bez mięsa. Koniecznie wypróbuj ten przepis i przekonaj się, jakie to smaczne i proste!

Sałatka z kabanosów
Szybka sałatka, która świetnie się sprawdzi podczas przyjęć! Koniecznie wypróbuj przepis!

Aglio e olio w wersji fit
W tym przepisie zamiast makaronu DG wykorzystał warzywa. Wypróbuj!