psse-slupca.pl

Stek z udźca jelenia z rozmarynem • przepis • składniki • przygotowanie

Wyjątkowa okazja? Przygotuj aromatyczny stek z udźca jelenia z rozmarynem w sosie blue cheese. Twoi goście będą zachwyceni!

Stek z udźca jelenia z rozmarynem

Wyjątkowa okazja? Przygotuj aromatyczny stek z udźca jelenia z rozmarynem w sosie blue cheese. Twoi goście będą zachwyceni!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

masło - 100 g
ser gorgonzola - 100 g
olej rzepakowy - 30 ml
pieprz czarny, ziarnisty - 1 łyżeczka
rozmaryn świeży - 32 g
sos sojowy - 30 ml
sól gruboziarnista - 1 łyżeczka
udziec jelenia - 300 g

Instrukcje przygotowania

1.PIECZEMY STEK:
Mięso, razem z marynatą, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy gałązki rozmarynu i wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Co jakiś czas polewamy stek marynatą. Sprawdzamy stopień wypieczenia, w razie potrzeby pieczemy dodatkowe 7-10 minut.
Stek z udźca jelenia z rozmarynem

Czas przygotowania

45 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PIECZEMY STEK

Mięso, razem z marynatą, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy gałązki rozmarynu i wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Co jakiś czas polewamy stek marynatą. Sprawdzamy stopień wypieczenia, w razie potrzeby pieczemy dodatkowe 7-10 minut.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1735,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

433,9 kcal

🥑

Tłuszcz

37,1 g

🌾

Węglowodany

4,2 g

🥬

Błonnik

22,2 g

💪

Białko

22,2 g

Podobne przepisy

Stek z udźca jelenia z rozmarynem - przepis, składniki, przygotowanie | psse-slupca.pl