
Burek z serem kozim i oliwkami
Przygotuj jedno z najpopularniejszych dań kuchni tureckiej! Burek, czyli ciasto zapiekane z serem kozim i oliwkami.
Pyszne przepisy inspirowane smakami z całego świata

Przygotuj jedno z najpopularniejszych dań kuchni tureckiej! Burek, czyli ciasto zapiekane z serem kozim i oliwkami.

Połączenie mięsa i owoców? Na grilla będzie w sam raz! Przygotuj burgery z mięsem, serem pleśniowym i gruszką, a na pewno zaskoczysz swoich gości!

Calzone ma kształt dużego pieroga, jednak przygotowuje się je z ciasta drożdżowego! Spróbuj go z nadzieniem ze szpinaku i serów.

Szpinakowy farsz z gorgonzolą, chrupiące pieczarki i sos tatarski – oto składniki idealnej przekąski, którą przygotujesz według przepisu Karola!

Niespodziewana wizyta gości? Warto mieć w zanadrzu szybki przepis na ciepłą pomidorową przekąskę z serowym farszem.

Przygotuj ucztę we włoskim stylu! Zaproś gości do kosztowania najlepszych smaków inspirowanych Italią. Domowa focaccia według przepisu Kingi podana na desce serów i wędlin na pewno mile ich zaskoczy.

Fondue to prawdziwy rytuał! Przygotuj go w wersji wytrawnej – wino, sery i doskonałe dodatki. To prawdziwa uczta dla Twoich kubków smakowych!

Wytrawne ptysie z serem pleśniowym to doskonały pomysł na przekąskę podczas każdego przyjęcia.

Gdy trwa sezon na świeżą kukurydzę, wykorzystaj przepis Kingi na gotowane kolby kukurydzy z gęstym sosem serowym!

Genialne pierożki z ciasta kruchego na bazie jogurtu greckiego faszerowane oryginalnym, wyrazistym serem graviera.

Kołacz, czyli ciasto drożdżowe wypełnione masą twarogową z nutą wanilii. Koniecznie oprószone cukrem pudrem, z przepisu Pawła Małeckiego!

Kołocz to tradycyjna propozycja prosto ze Śląska. Podczas uroczystości weselnych symbolizuje obfitość. W Twojej kuchni z pewnością będzie obfitością smaku i radości, którą niesie ze sobą jedzenie tego pysznego ciasta!

Przepyszne i chrupiące krokiety z serem pavé, które będą idealną przekąską na imprezę lub świetnym dodatkiem do sałatki.

Pyszna serowa przekąska z dodatkiem wina, doprawiona płatkami migdałów i rozmarynem oczaruje gości na każdym przyjęciu!

Połączenie smaków, które zaskakuje i zachwyca! Minitarty ze śliwkami, figami i sekretnym składnikiem – doskonałym serem pleśniowym – to przepis Pawła na wykwintną francuską przekąskę!

Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.

Idealna propozycja na lunch, posiłek do pracy czy ciepłą kolację. Dwa placki wypełnione klasycznymi składnikami, których smak nigdy się nie znudzi!

Ser halloumi może smakować jeszcze lepiej, jeśli podasz go z glazurą miodowo-cytrynową o delikatnym aromacie ziół. Sprawdź koniecznie ten prosty przepis Karola!

Zaskakujący pomysł na oryginalne danie na przyjęcie. Idealnie sprawdzi się jako pasta do słonych krakersów lub kanapek!

Pyszna przekąska na spotkanie w gronie znajomych – świeży chlebek podany na ciepło z ciągnącym się serem i ziołami!

Znane warzywo podane w mniej znany sposób: w postaci małych panierowanych kuleczek z dodatkiem dwóch serów i cebuli.