psse-slupca.pl

Serowy chlebek • przepis • składniki • przygotowanie

Pyszna przekąska na spotkanie w gronie znajomych – świeży chlebek podany na ciepło z ciągnącym się serem i ziołami!

Serowy chlebek

Pyszna przekąska na spotkanie w gronie znajomych – świeży chlebek podany na ciepło z ciągnącym się serem i ziołami!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy

Składniki

chleb górski - 1 szt.
masło - 100 g
pieprz czarny - 1 szczypta
ser ementaler - 200 g
papryka mielona słodka - 1 łyżeczka
szczypior cebuli - 24 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE BOCHENEK CHLEBA:
nacinamy w kratkę, mniej więcej do 3/4 wysokości.
2.MASŁO I SER:
tniemy w cienkie paseczki i wtykamy je pomiędzy kawałki chleba.
3.CAŁOŚĆ PRZYPRAWIAMY PIEPRZEM,:
słodką papryką i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
4.CHLEBEK UKŁADAMY NA:
blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
5.WKŁADAMY DO PIEKARNIKA:
rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy ok.
6.10-15 MINUT (AŻ:
ser się rozpuści).
7.JAK PODAWAĆ CHLEBEK:
serwujemy w całości, a kawałki odrywamy rękoma.
Serowy chlebek

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 6

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE BOCHENEK CHLEBA

nacinamy w kratkę, mniej więcej do 3/4 wysokości.

2

MASŁO I SER

tniemy w cienkie paseczki i wtykamy je pomiędzy kawałki chleba.

3

CAŁOŚĆ PRZYPRAWIAMY PIEPRZEM,

słodką papryką i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

4

CHLEBEK UKŁADAMY NA

blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

5

WKŁADAMY DO PIEKARNIKA

rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy ok.

6

10-15 MINUT (AŻ

ser się rozpuści).

7

JAK PODAWAĆ CHLEBEK

serwujemy w całości, a kawałki odrywamy rękoma.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2589,9 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

431,6 kcal

🥑

Tłuszcz

25,3 g

🌾

Węglowodany

33,9 g

🥬

Błonnik

0,3 g

💪

Białko

14,5 g

Podobne przepisy

Serowy chlebek - przepis, składniki, przygotowanie | psse-slupca.pl