psse-slupca.pl

Vol-au-vent (korpusy z ciasta francuskiego) z ubijaną fetą • przepis • składniki • przygotowanie

Vol-au-vent to przekąska z ciasta francuskiego. Gotowe korpusy Kinga nafaszerowała kremem z ubijanej fety. To łatwa i szybka w przygotowaniu przekąska, która zachwyci Twoich gości!

Vol-au-vent (korpusy z ciasta francuskiego) z ubijaną fetą

Vol-au-vent to przekąska z ciasta francuskiego. Gotowe korpusy Kinga nafaszerowała kremem z ubijanej fety. To łatwa i szybka w przygotowaniu przekąska, która zachwyci Twoich gości!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy

Składniki

ciasto francuskie - 6 płatów
ser feta - 200 g
jogurt grecki - 150 g
oliwa z oliwek - 2 łyżki
sól - 2 szczypty
pieprz czarny - 2 szczypty
pomidorki koktajlowe - 5 szt.
bazylia świeża - 1 garść

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY UBIJANĄ FETĘ:
Do rozdrabniacza wrzucamy ser feta o temperaturze pokojowej wraz z jogurtem, oliwą, solą i pieprzem. Miksujemy tak długo, aż uzyskamy puszysty krem.
2.FASZERUJEMY KORPUSY KREMEM:
Korpusy wypełniamy kremem z ubitej fety, następnie ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół oraz listkami bazylii. Opcjonalnie skrapiamy oliwą.
Vol-au-vent (korpusy z ciasta francuskiego) z ubijaną fetą

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 6

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY UBIJANĄ FETĘ

Do rozdrabniacza wrzucamy ser feta o temperaturze pokojowej wraz z jogurtem, oliwą, solą i pieprzem. Miksujemy tak długo, aż uzyskamy puszysty krem.

2

FASZERUJEMY KORPUSY KREMEM

Korpusy wypełniamy kremem z ubitej fety, następnie ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół oraz listkami bazylii. Opcjonalnie skrapiamy oliwą.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

3042,1 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

507 kcal

🥑

Tłuszcz

33,2 g

🌾

Węglowodany

36,5 g

🥬

Błonnik

0,2 g

💪

Białko

12,3 g

Podobne przepisy