psse-slupca.pl

Tort naleśnikowy XXL • przepis • składniki • przygotowanie

Ułożone warstwowo naleśniki z masą twarogową i gęsta polewa z czekolady. Imponujący sposób na podanie prostego dania!

Tort naleśnikowy XXL

Ułożone warstwowo naleśniki z masą twarogową i gęsta polewa z czekolady. Imponujący sposób na podanie prostego dania!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy

Składniki

banan - 0,5 szt.
grejpfrut - 0,5 szt.
mandarynka - 0,5 szt.
pomarańcza - 0,5 szt.
cukier puder - 60 g
serek homogenizowany waniliowy - 150 g
ser twaróg tłusty - 275 g
cukier wanilinowy - 2 paczki
jajko - 3 szt.
mąka pszenna tortowa - 200 g
mleko 3,2% - 500 ml
olej - 5 łyżek
sól - 1 szczypta
woda gazowana - 100 ml
dżem malinowy - 220 g
masło - 1 łyżka
śmietana 30% - 100 ml
czekolada deserowa - 100 g

Instrukcje przygotowania

1.CIASTO WSZYSTKIE SKŁADNIKI:
miksujemy.
2.CIASTO ODSTAWIAMY NA:
20-30 minut, następnie smażymy naleśniki na małej patelni o średnicy 17 cm.
3.POLEWA CZEKOLADOWA ŚMIETANKĘ:
zagotowujemy, dodajemy pokruszoną czekoladę, mieszamy do momentu rozpuszczenia się czekolady.
4.NA KOŃCU DODAJEMY:
miękkie masło.
5.MASA TWAROGOWA ŻÓŁTKA:
ucieramy z cukrem pudrem, stopniowo dodajemy twaróg oraz serek homogenizowany.
6.CAŁOŚĆ MIESZAMY DO:
momentu uzyskania jednolitej masy.
7.USMAŻONE I WYSTUDZONE:
naleśniki na przemian smarujemy masą twarogową oraz konfiturą malinową, składamy z nich tort.
8.NA KOŃCU TORCIK:
na górze polewamy polewą czekoladową i dekorujemy owocami.
Tort naleśnikowy XXL

Czas przygotowania

60 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 6

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

CIASTO WSZYSTKIE SKŁADNIKI

miksujemy.

2

CIASTO ODSTAWIAMY NA

20-30 minut, następnie smażymy naleśniki na małej patelni o średnicy 17 cm.

3

POLEWA CZEKOLADOWA ŚMIETANKĘ

zagotowujemy, dodajemy pokruszoną czekoladę, mieszamy do momentu rozpuszczenia się czekolady.

4

NA KOŃCU DODAJEMY

miękkie masło.

5

MASA TWAROGOWA ŻÓŁTKA

ucieramy z cukrem pudrem, stopniowo dodajemy twaróg oraz serek homogenizowany.

6

CAŁOŚĆ MIESZAMY DO

momentu uzyskania jednolitej masy.

7

USMAŻONE I WYSTUDZONE

naleśniki na przemian smarujemy masą twarogową oraz konfiturą malinową, składamy z nich tort.

8

NA KOŃCU TORCIK

na górze polewamy polewą czekoladową i dekorujemy owocami.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

3807,9 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

423,1 kcal

🥑

Tłuszcz

19,8 g

🌾

Węglowodany

51 g

🥬

Błonnik

13,4 g

💪

Białko

13,4 g

Podobne przepisy

Tort naleśnikowy XXL - przepis, składniki, przygotowanie | psse-slupca.pl