Dyniowe pancakes z karmelizowanymi bananami • przepis • składniki • przygotowanie
Dyniowe, puszyste i idealne na słodką przekąskę – pancakes Pawła zasmakują łasuchom w każdym wieku. Podaj je na ciepło z karmelizowanymi bananami!

Czas przygotowania
150 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA PANCAKES
Dynię obieramy, kroimy na kawałki. Wkładamy do rondelka, zalewamy sokiem, dodajemy cukier i gotujemy na wolnym ogniu bez przykrycia, aż dynia będzie miękka. Całość (razem z resztą soku, który nie odparował) blendujemy.
SMAŻYMY PANCAKES
Pancakes smażymy na złoty kolor na rozgrzanej patelni na oleju rzepakowym lub słonecznikowym.
KARMELIZUJEMY BANANY
Banany obieramy i kroimy w plastry. Na rozgrzaną patelnię wlewamy syrop klonowy i karmelizujemy na nim banany z obu stron.
PODAJEMY PANCAKES
Pancakes podajemy na ciepło z gorącymi bananami. Wierzch możemy udekorować orzechami włoskimi.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3065,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
510,9 kcal
Tłuszcz
12,0 g
Węglowodany
97,3 g
Błonnik
9,2 g
Białko
9,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Torcik mango bez pieczenia
Torcik bez pieczenia o intensywnym smaku mango przygotujesz z biszkoptów savoiardi. Skorzystaj z tego przepisu i ciesz się prostym w przygotowaniu deserem, jak z najlepszej cukierni.

Granola
Suszone owoce, chrupiące owoce, płatki i miód. Poznaj przepis na domową granolę!

Czekoladowe ciasto meksykańskie
Intensywnie czekoladowe, wilgotne ciasto z mango i odrobiną papryki rodem z Meksyku! Wypróbuj przepis Pawła już dziś!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Bulgogi – wołowina po koreańsku
Spróbuj, jak smakuje jedno z najlepszych dań na świecie! Przygotuj bulgogi, czyli marynowaną wołowinę po koreańsku, wg przepisu Kingi i ciesz się prawdziwymi smakami kuchni azjatyckiej!

Miniserniczki z serka homogenizowanego
Chrupiący spód, delikatna serowa masa i domowa galaretka z czarnych porzeczek! To doskonały deser na każdą okazję!

Karp winiarza i francuska zapiekanka
Karp w nieznanej odsłonie: pieczony w aromatycznym sosie, podawany z wyśmienitą francuską zapiekanką.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pyszne ciasto gryczane
Jak zrobić pyszne ciasto gryczane? Najlepiej wg przepisu Pawła Małeckiego z Kuchni Lidla! Spróbuj koniecznie!

Sernik na zimno z mango
Ser twarogowy i owoce to połączenie idealne! Przygotuj sernik na zimno z mango według przepisu Pawła i ciesz się smakiem wyjątkowego ciasta na spodzie z ciasteczek i orzechów.

Sznycle z indyka z kapustą i kumkwatem
Szukasz pomysłu na tradycyjny obiad w nowej odsłonie? Wypróbuj przepis na sznycle z indyka z kapustą kiszoną z dodatkiem kumkwatów!