psse-slupca.pl

Brownie z ciecierzycy • przepis • składniki • przygotowanie

Jeśli masz ochotę na lekkie, czekoladowe i pachnące brownie z nutą masła orzechowego, to ten przepis jest dla Ciebie! Sprawdź i przygotuj brownie z ciecierzycy, które będzie cieszyć swym smakiem każde podniebienie.

Brownie z ciecierzycy

Jeśli masz ochotę na lekkie, czekoladowe i pachnące brownie z nutą masła orzechowego, to ten przepis jest dla Ciebie! Sprawdź i przygotuj brownie z ciecierzycy, które będzie cieszyć swym smakiem każde podniebienie.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 9
Poziom trudności
łatwy

Składniki

napój owsiany - 125 ml
miód - 75 g
czekolada gorzka - 90 g
masło orzechowe - 150 g
ciecierzyca konserwowa - 240 g
kakao - 30 g
odżywka białkowa o smaku czekoladowym - 30 g
ekstrakt waniliowy - 0,5 łyżeczki
proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki
sól - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.PŁUCZEMY CIECIERZYCĘ:
Ciecierzycę dokładnie płuczemy.
2.MIKSUJEMY SKŁADNIKI:
Do misy termorobota MC Smart dodajemy mleko, miód, masło orzechowe i połamaną na małe kawałki gorzką czekoladę. Wszystko miksujemy, używając programu:wg ustawień własnych: czas 4 minuty 30 sekund / temperatura 70°C / obroty 2.
3.DODAJEMY CIECIERZYCĘ:
Następnie dodajemy ciecierzycę i również miksujemy. Nastawiamy urządzeniewg ustawień własnych: czas 45 sekund / obroty 7.
4.UZUPEŁNIAMY MASĘ NA BROWNIE:
Uzyskaną masę uzupełniamy o kakao, odżywkę białkową, ekstrakt waniliowy, proszek do pieczenia
5.PIECZEMY BROWNIE:
Masę przelewamy na blachę 20x20 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Masę wyrównujemy. Całość wkładamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez 30 minut. Po tym czasie ciasto studzimy i podajemy.
Brownie z ciecierzycy

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 9

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PŁUCZEMY CIECIERZYCĘ

Ciecierzycę dokładnie płuczemy.

2

MIKSUJEMY SKŁADNIKI

Do misy termorobota MC Smart dodajemy mleko, miód, masło orzechowe i połamaną na małe kawałki gorzką czekoladę. Wszystko miksujemy, używając programu:wg ustawień własnych: czas 4 minuty 30 sekund / temperatura 70°C / obroty 2.

3

DODAJEMY CIECIERZYCĘ

Następnie dodajemy ciecierzycę i również miksujemy. Nastawiamy urządzeniewg ustawień własnych: czas 45 sekund / obroty 7.

4

UZUPEŁNIAMY MASĘ NA BROWNIE

Uzyskaną masę uzupełniamy o kakao, odżywkę białkową, ekstrakt waniliowy, proszek do pieczenia

5

PIECZEMY BROWNIE

Masę przelewamy na blachę 20x20 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Masę wyrównujemy. Całość wkładamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez 30 minut. Po tym czasie ciasto studzimy i podajemy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2324,7 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

258,3 kcal

🥑

Tłuszcz

14,6 g

🌾

Węglowodany

20,9 g

🥬

Błonnik

4,4 g

💪

Białko

10,4 g

Podobne przepisy