Sałatka z kaszą i kabanosami • przepis • składniki • przygotowanie
Lekko ostry sos, kasza, kabanosy i natka pietruszki. To sałatka, która sprawdzi się podczas każdej sylwestrowej zabawy!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SOSU
Składniki sosu mieszamy. Możemy użyć w tym celu słoika. Wszystkie składniki sosu wlewamy do słoika, mocno zakręcamy i wstrząsamy do połączenia się składników.
KROIMY SKŁADNIKI
Kaszę gotujemy i odsączamy. Kabanosy kroimy na 2-3-centymetrowe kawałki, fetę – w kostkę. Suszone pomidory i paprykę kroimy w paski. Fasolę odsączamy z zalewy. Nać pietruszki drobno siekamy.
ŁĄCZYMY SKŁADNIKI SAŁATKI
Kaszę umieszczamy w misce. Dodajemy wszystkie składniki oprócz fety i czarnych oliwek. Mieszamy, dodajemy sos i ponownie mieszamy. Przed podaniem sałatkę posypujemy serem feta i posiekanymi oliwkami.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2760,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
690,2 kcal
Tłuszcz
37,9 g
Węglowodany
70 g
Błonnik
20,4 g
Białko
20,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Corn dog
Street food w domowym wydaniu? Tylko z przepisem Karola! Corn dog to pyszny i oryginalny pomysł na parówkę w cieście naleśnikowym – przygotuj i częstuj przyjaciół!

Chłodnik z melona i mięty
Zimna zupa o kuszącym miętowym zapachu gwarantująca ochłodę i orzeźwienie nawet w najgorętszy wakacyjny dzień.

Zapiekanka ziemniaczana z cukinią i oliwkami
Warzywna kompozycja z delikatnym sosem pokryta warstwą słonego sera – oto sposób na prostą i smaczną zapiekankę.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Piersi indyka w chrupiących płatkach kukurydzianych z sosem z mango
Delikatny indyk i słodko-ostry chutney z mango to danie, w którym można się zakochać! Lekkie, sycące, wyraziste, pyszne!

Sałatka z brokułem i fetą
Sałatka z brokułem i fetą to pyszna, lekka propozycja pełna świeżych smaków. Kremowa feta doskonale komponuje się z chrupiącymi kawałkami brokuła, tworząc idealne połączenie. Jak zrobić taką sałatkę z brokułem i fetą? Poznaj nasz przepis!

Tyrolski gröstl
To najlepszy sposób na wykorzystanie resztek z obiadu! Smażone ziemniaki z dodatkiem wieprzowiny i cebuli!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kawa po kozacku
Kawa z winem i przyprawami nie tylko rozgrzewa, ale także zachwyca smakiem!

Ciasto z wiśniami i kruszonką migdałową – przepis
Puszyste ciasto, lekko kwaśne wiśnie i słodka kruszonka migdałowa to połączenie doskonałe dla każdego fana słodkości!

Bulion wołowy
Głęboki w smaku, niezwykle aromatyczny bulion wołowy. Wybierz do niego kawałki mięsa z kością, by stworzyć wyjątkową bazę wielu potraw!