psse-slupca.pl

Pinsa à la panini • przepis • składniki • przygotowanie

Kanapka we włoskim stylu na ciepło, pełna warzyw, ciągnącej się burraty i pysznej mortadeli. Poświęć kilkanaście minut i ciesz się pinsą à la panini!

Pinsa à la panini

Kanapka we włoskim stylu na ciepło, pełna warzyw, ciągnącej się burraty i pysznej mortadeli. Poświęć kilkanaście minut i ciesz się pinsą à la panini!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy

Składniki

pinsa - 1 szt.
sos pomidorowy - 150 ml
rukola - 30 g
mortadela - 75 g
pomidor suszony - 30 g
oliwki zielone - 45 g
burrata - 1 szt.

Instrukcje przygotowania

1.PODPIEKAMY PINSĘ:
Pinsę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekamy przez ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 220°C.
2.SKŁADAMY PANINO:
Suszone pomidory i oliwki kroimy na mniejsze kawałki. Podpieczoną pinsę przekrawamy w poprzek na pół i obie połowy smarujemy sosem pomidorowym. Na jedną połowę nakładamy rukolę, mortadelę, suszone pomidory, oliwki i burratę. Kanapkę przykrywamy drugą połową pinsy.
3.PODPIEKAMY PANINO NA PATELNI:
Gotową kanapkę podpiekamy na suchej patelni, z obu stron, aby była jeszcze bardziej chrupiąca.
Pinsa à la panini

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 1

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PODPIEKAMY PINSĘ

Pinsę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekamy przez ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 220°C.

2

SKŁADAMY PANINO

Suszone pomidory i oliwki kroimy na mniejsze kawałki. Podpieczoną pinsę przekrawamy w poprzek na pół i obie połowy smarujemy sosem pomidorowym. Na jedną połowę nakładamy rukolę, mortadelę, suszone pomidory, oliwki i burratę. Kanapkę przykrywamy drugą połową pinsy.

3

PODPIEKAMY PANINO NA PATELNI

Gotową kanapkę podpiekamy na suchej patelni, z obu stron, aby była jeszcze bardziej chrupiąca.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1361,1 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

1361,1 kcal

🥑

Tłuszcz

60,3 g

🌾

Węglowodany

149,1 g

🥬

Błonnik

8,1 g

💪

Białko

51,9 g

Podobne przepisy