psse-slupca.pl

Proteinowy wrap z serka wiejskiego • przepis • składniki • przygotowanie

Dobre danie pełne białka idealne dla osób, które dbają o swoją sylwetkę. Dostarczy niezbędnych wartości odżywczych i pysznie smakuje.

Proteinowy wrap z serka wiejskiego

Dobre danie pełne białka idealne dla osób, które dbają o swoją sylwetkę. Dostarczy niezbędnych wartości odżywczych i pysznie smakuje.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy

Składniki

serek wiejski wysokobiałkowy - 200 g
jajko - 1 szt.
parmezan - 5 g
sól -
pieprz czarny - 0,5 łyżeczki
oregano suszone - 1 łyżeczka
czosnek granulowany - 0,5 łyżeczki
serek śmietankowy - 40 g
kurczak polędwiczki - 100 g
rukola - 1 garść
pomidor malinowy - 0,5 szt.
ogórek - 1 szt.
awokado hass - 0,5 szt.

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA WRAPA:
W blenderze umieszczamy serek wiejski, jajko, parmezan i przyprawy.
2.PIECZEMY WRAPA:
Na blaszce układamy arkusz papieru do pieczenia i smarujemy go olejem. Masę wylewamy na blaszkę i rozprowadzając, formujemy prostokąt. Blaszkę z masą umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C na ok. 30 minut i odstawiamy na chwilę do przestudzenia.
3.SKŁADAMY WRAPA:
Wrapa na całej powierzchni smarujemy serkiem śmietankowym, na połowie układamy pokrojone warzywa oraz wędlinę i składamy na pół.
Proteinowy wrap z serka wiejskiego

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 1

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA WRAPA

W blenderze umieszczamy serek wiejski, jajko, parmezan i przyprawy.

2

PIECZEMY WRAPA

Na blaszce układamy arkusz papieru do pieczenia i smarujemy go olejem. Masę wylewamy na blaszkę i rozprowadzając, formujemy prostokąt. Blaszkę z masą umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 180°C na ok. 30 minut i odstawiamy na chwilę do przestudzenia.

3

SKŁADAMY WRAPA

Wrapa na całej powierzchni smarujemy serkiem śmietankowym, na połowie układamy pokrojone warzywa oraz wędlinę i składamy na pół.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

723 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

723 kcal

🥑

Tłuszcz

38,8 g

🌾

Węglowodany

27,9 g

🥬

Błonnik

5,6 g

💪

Białko

65,9 g

Podobne przepisy

Proteinowy wrap z serka wiejskiego - przepis, składniki, przygotowanie | psse-slupca.pl