Pieczarki faszerowane ze szpinakiem • przepis • składniki • przygotowanie
Smakowita propozycja szybkiej, ciepłej przekąski: pieczarki faszerowane masą szpinakową z suszonymi pomidorami i serem.

Czas przygotowania
35 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ TARKĘ PRZYGOTUJ
wcześniej Szpinak rozmróź i odsącz na sitku.
PRZYGOTOWANIE PIECZARKI MYJEMY,
osuszamy i odcinamy nóżki.
CEBULĘ KROIMY I
szklimy na patelni.
CZOSNEK DROBNO SIEKAMY
i dodać razem ze szpinakiem do cebuli.
DODAJEMY PRZYPRAWY
SÓL,: pieprz oraz gałkę muszkatołową.
CAŁOŚĆ SMAŻYĆMY NA
małym ogniu, ciągle mieszając.
SUSZONE POMIDORY KROIMY
w cienkie paseczki i dodajemy pod koniec smażenia.
PIECZARKI FASZERUJEMY MASĄ
szpinakową, posypujemy startym serem grana padano, wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.
JAK PODAWAĆ PODAJEMY
z bagietką i zieloną sałatą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
538,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
134,6 kcal
Tłuszcz
3,8 g
Węglowodany
19,1 g
Błonnik
10,6 g
Białko
10,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Warkocz z szynką schwarzwaldzką i kwaśną śmietaną
Wytrawne ciasto drożdżowe z nadzieniem z sera, śmietany i wędzonej szynki. Pięknie pachnie, a smakuje... doskonale!

Torcik brazylijski
Daj się porwać egzotycznym, słodkim smakom! Paweł Małecki przygotował przepis na pyszny torcik brazylijski! Zapraszamy do Kuchni Lidla!

Pierogi ukraińskie - wareniki
Wareniki to jedno z najbardziej charakterystycznych dań kuchni ukraińskiej. Te delikatne pierogi, nadziewane różnorodnymi farszami zachwycają swoją prostotą. Poznaj nasz sprawdzony przepis na ziemniaczane wareniki!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Zapiekanka ryżowa z warzywami i kurczakiem
Połączenie ryżu i warzyw sprawdza się zawsze – tym bardziej warto po nie sięgnąć, by przygotować prostą i szybką zapiekankę ryżową. Jest idealna, gdy brakuje Ci pomysłu na obiad. Spróbuj jej!

Kotlet schabowy z miodową kapustą
Podwójna panierka, dobrze rozbite mięso i smalec – poznaj wszystkie tajniki idealnego schabowego według Karola Okrasy!

Wegetariańskie bowls z dressingiem miętowym
W miskach pełnych mocy nie może zabraknąć warzyw i owoców! Daria podaje je z kaszą, ciecierzycą i miętowo-jogurtowym dressingiem. Chrupnij i sprawdź, jak smakują!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Greckie pulpeciki z sosem tzatziki
Zapraszamy na obiad w greckim stylu! Kinga pokaże, jak przygotować pulpeciki, sos tzatziki i sałatkę grecką! Takiej uczty nie możecie przegapić!

Jadalny prezent: chlebek owsiany w słoiku
Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania pysznego owsianego chlebka zamknięte w jednym ozdobnym słoiczku. Obdaruj kogoś tym wyjątkowym podarunkiem, idealnym na święta Bożego Narodzenia!

Wigilijne pierogi buraczane na słodko
Wspólne robienie pierogów to dobry wstęp do świąt. Sprawdź, jak poradziła sobie z tym ekipa Kuchni Lidla, i wypróbuj przepis na buraczane pierogi w wersji na słodko!