psse-slupca.pl

Pasta z buraczka i rzodkiewek • przepis • składniki • przygotowanie

Pasta z buraka z dodatkiem rzodkiewki, suszonych pomidorów i serka twarogowego na zawsze odmieni Twoje śniadania! Spróbuj!

Pasta z buraczka i rzodkiewek

Pasta z buraka z dodatkiem rzodkiewki, suszonych pomidorów i serka twarogowego na zawsze odmieni Twoje śniadania! Spróbuj!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bagietka - 1 szt.
burak - 1 szt.
pieprz czarny - 1 szczypta
rzodkiewka - 3 szt.
ser twaróg półtłusty - 150 g
sól - 1 szczypta
pomidor suszony - 3 szt.
szczypior cebuli - 6 g

Instrukcje przygotowania

1.PIECZEMY BURAKA:
Buraka owijamy folią aluminiową i pieczemy do miękkości, w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Następnie studzimy go i obieramy.
2.PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ:
Łączymy rzodkiewkę pokrojoną w półplasterki, 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku i suszone pomidory oraz buraka pokrojonego w kostkę. Mieszamy z twarogiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3.PRZYGOTOWUJEMY KANAPKI:
Bagietkę kroimy na kromki, nakładamy pastę i ozdabiamy plasterkami rzodkiewki.
Pasta z buraczka i rzodkiewek

Czas przygotowania

45 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PIECZEMY BURAKA

Buraka owijamy folią aluminiową i pieczemy do miękkości, w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Następnie studzimy go i obieramy.

2

PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ

Łączymy rzodkiewkę pokrojoną w półplasterki, 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku i suszone pomidory oraz buraka pokrojonego w kostkę. Mieszamy z twarogiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3

PRZYGOTOWUJEMY KANAPKI

Bagietkę kroimy na kromki, nakładamy pastę i ozdabiamy plasterkami rzodkiewki.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

652,9 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

326,5 kcal

🥑

Tłuszcz

7 g

🌾

Węglowodany

53,8 g

🥬

Błonnik

6,1 g

💪

Białko

16,7 g

Podobne przepisy