psse-slupca.pl

Krewetki z warzywami • przepis • składniki • przygotowanie

Lekkie, świeże danie z krewetek i warzyw będzie idealną przekąską lub lekkim obiadem. Spróbuj, jak owoce morza smakują z limonkowym sosem!

Krewetki z warzywami

Lekkie, świeże danie z krewetek i warzyw będzie idealną przekąską lub lekkim obiadem. Spróbuj, jak owoce morza smakują z limonkowym sosem!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bazylia świeża - 5 g
wino białe - 150 ml
ząbek czosnku - 2 szt.
krewetki - 500 g
marchew - 1 szt.
masło - 100 g
olej z pestek winogron - 2 łyżki
papryczka chili czerwona - 1 szt.
seler - 1 szt.
limonka - 0,5 szt.
sok z limonki - 10 ml
sól - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.SMAŻYMY KREWETKI:
Krewetki smażymy na patelni na mocno rozgrzanym oleju. Po 10 sekundach przewracamy na drugą stronę, doprawiamy solą i przekładamy na talerz.
Krewetki z warzywami

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

SMAŻYMY KREWETKI

Krewetki smażymy na patelni na mocno rozgrzanym oleju. Po 10 sekundach przewracamy na drugą stronę, doprawiamy solą i przekładamy na talerz.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1599,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

799,7 kcal

🥑

Tłuszcz

53,3 g

🌾

Węglowodany

27,4 g

🥬

Błonnik

38,8 g

💪

Białko

38,8 g

Podobne przepisy

Krewetki z warzywami - przepis, składniki, przygotowanie | psse-slupca.pl