psse-slupca.pl

Kanapka z serem brie i konfiturą z cebuli • przepis • składniki • przygotowanie

Kanapka na ciepło w iście francuskim stylu, czyli z serem brie, konfiturą z cebuli i gruszką. Przygotuj ją i przekonaj się, jak wspaniale smakuje.

Kanapka z serem brie i konfiturą z cebuli

Kanapka na ciepło w iście francuskim stylu, czyli z serem brie, konfiturą z cebuli i gruszką. Przygotuj ją i przekonaj się, jak wspaniale smakuje.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy

Składniki

masło - 20 g
chleb w stylu rustykalnym - 2 kromki
ser brie - 4 plastry
konfitura z cebuli - 2 łyżki
gruszka - 0,5 szt.
pieprz czarny -

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY KANAPKĘ:
Obie kromki chleba smarujemy z jednej strony masłem. Na jednej z kromek z drugiej strony układamy plastry sera brie. Na drugą kromkę na stronę bez masła nakładamy konfiturę z cebuli i pokrojoną w plastry gruszkę. Gruszkę oprószamy pieprzem, najlepiej świeżo mielonym, i składamy kanapkę.
2.SMAŻYMY KANAPKĘ:
Patelnię rozgrzewamy na małym ogniu i układamy na niej kanapkę. Smażymy ją przez około 4 minuty z każdej strony, aż się zarumieni, a ser się roztopi.
Kanapka z serem brie i konfiturą z cebuli

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 1

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY KANAPKĘ

Obie kromki chleba smarujemy z jednej strony masłem. Na jednej z kromek z drugiej strony układamy plastry sera brie. Na drugą kromkę na stronę bez masła nakładamy konfiturę z cebuli i pokrojoną w plastry gruszkę. Gruszkę oprószamy pieprzem, najlepiej świeżo mielonym, i składamy kanapkę.

2

SMAŻYMY KANAPKĘ

Patelnię rozgrzewamy na małym ogniu i układamy na niej kanapkę. Smażymy ją przez około 4 minuty z każdej strony, aż się zarumieni, a ser się roztopi.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

301,5 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

301,5 kcal

🥑

Tłuszcz

22,1 g

🌾

Węglowodany

23,1 g

🥬

Błonnik

4,7 g

💪

Białko

4,9 g

Podobne przepisy

Kanapka z serem brie i konfiturą z cebuli - przepis, składniki, przygotowanie | psse-slupca.pl