psse-slupca.pl

Zupa jabłkowo-ziemniaczana • przepis • składniki • przygotowanie

Zachwyć się połączeniem warzyw, kwaśnych jabłek i orzechów! Przygotuj rozgrzewającą zupę pełną aromatów!

Zupa jabłkowo-ziemniaczana

Zachwyć się połączeniem warzyw, kwaśnych jabłek i orzechów! Przygotuj rozgrzewającą zupę pełną aromatów!

Czas przygotowania
50 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bulion warzywny - 750 ml
cebula - 1 szt.
chleb tostowy - 40 g
pieprz czarny - 1 szczypta
gałka muszkatołowa mielona - 1 szczypta
masło - 2 łyżki
orzech włoski - 40 g
sól - 1 szczypta
włoszczyzna - 1 szt.
ziemniak - 600 g
szałwia świeża - 5 g
sok jabłkowy - 250 ml
śmietana 30% - 100 g
ząbek czosnku - 1 szt.
jabłko czerwone - 400 g

Instrukcje przygotowania

1.MIKSUJEMY ZUPĘ:
Zupę miksujemy blenderem, dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Podajemy z gremolatą.
Zupa jabłkowo-ziemniaczana

Czas przygotowania

50 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

MIKSUJEMY ZUPĘ

Zupę miksujemy blenderem, dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Podajemy z gremolatą.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2108 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

263,5 kcal

🥑

Tłuszcz

10,3 g

🌾

Węglowodany

37,7 g

🥬

Błonnik

6,3 g

💪

Białko

6,3 g

Podobne przepisy