psse-slupca.pl

Wegańskie brownie z fasoli • przepis • składniki • przygotowanie

Brownie można przygotować również z czerwonej fasoli! Wypróbuj prosty i szybki przepis Kingi na wegańską wersję tego ciasta.

Wegańskie brownie z fasoli

Brownie można przygotować również z czerwonej fasoli! Wypróbuj prosty i szybki przepis Kingi na wegańską wersję tego ciasta.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 10
Poziom trudności
łatwy

Składniki

fasola czerwona z puszki - 400 g
kakao - 80 g
ocet - 1 łyżeczka
płatki owsiane - 55 g
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
sól - 1 szczypta
syrop klonowy - 100 g
olej kokosowy - 3 łyżki
orzech pekan - 30 g
jabłka prażone - 130 g
czekolada gorzka >70% kakao - 100 g
sól himalajska - 1 szczypta
wiórki kokosowe - 1 łyżka
orzech nerkowca - 30 g

Instrukcje przygotowania

1.MIKSUJEMY SKŁADNIKI NA GŁADKĄ MASĘ:
Fasolę odcedzamy na sicie, mocno płuczemy pod bieżącą wodą i odsączamy nadmiar wody. Przesypujemy do miski rozdrabniacza, dodajemy płatki owsiane, kakao, syrop klonowy, prażone jabłka, sodę oczyszczoną, ocet, sól i roztopiony olej kokosowy. Całość miksujemy na bardzo gładką masę.
Wegańskie brownie z fasoli

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 10

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

MIKSUJEMY SKŁADNIKI NA GŁADKĄ MASĘ

Fasolę odcedzamy na sicie, mocno płuczemy pod bieżącą wodą i odsączamy nadmiar wody. Przesypujemy do miski rozdrabniacza, dodajemy płatki owsiane, kakao, syrop klonowy, prażone jabłka, sodę oczyszczoną, ocet, sól i roztopiony olej kokosowy. Całość miksujemy na bardzo gładką masę.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2362 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

236,2 kcal

🥑

Tłuszcz

12 g

🌾

Węglowodany

26,1 g

🥬

Błonnik

6,1 g

💪

Białko

6,1 g

Podobne przepisy