Słodkie bruschetty z truskawkami • przepis • składniki • przygotowanie
Słodkie bruschetty, czyli chrupiące pieczywo z pysznym kremem z mascarpone i kremem pistacjowym. Dzięki dodatkowi truskawek zyskują nie tylko na smaku, ale też na świeżości – koniecznie spróbuj!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY KREM Z MASCARPONE
Mascarpone, miód, cynamon i wiórki kokosowe przekładamy do miski. Całość dokładnie mieszamy.
PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Każdą kromkę chleba podsmażamy z obu stron na złoty kolor. Truskawki kroimy w ćwiartki.
PODAJEMY BRUSCHETTY
Każdą podsmażoną kromkę chleba smarujemy kremem pistacjowym. Następnie wykładamy na nie krem z mascarpone i wcześniej pokrojone truskawki. Tak przygotowane bruschetty oprószamy pistacjami lub pistacjami w czekoladzie.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1988,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
994,3 kcal
Tłuszcz
61,4 g
Węglowodany
93,9 g
Błonnik
8,5 g
Białko
24,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Cannoli z kremem pistacjowym
Cannoli według przepisu Pawła to deser, którego smak przenosi prosto na słoneczną Sycylię! Przygotuj go i ciesz się kruchymi ciastkami pełnymi delikatnego kremu pistacjowego.

Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Błyskawiczna przekąska, która świetnie sprawdzi się na imprezie. Zobacz, jak przygotować te zawijasy z ciasta francuskiego z nadzieniem z sera mascarpone i szpinaku.

Jambalaya z kurczakiem, kiełbasą i krewetkami
Aromatyczny, lekko ostry gulasz inspirowany kuchnią południa Stanów Zjednoczonych. To pełne smaku danie z pewnością zaskoczy całą rodzinę!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Szybka zupa z ciecierzycy
Jest rozgrzewająca, sycąca i bardzo szybka w przygotowaniu! Sprawdź przepis Karola na zupę instant z ciecierzycą, kurczakiem i suszonymi pomidorami.

Skrzydełka z cytrynowym sosem barbecue
Pieczone skrzydełka w wyjątkowo aromatycznym sosie barbecue z dodatkiem konfitury cytrynowej. Sprawdź, jak szybkie i pyszne jest to danie!

Truflowe tagliolini z boczniakami
Makaron truflowy w połączeniu z boczniakami i masłem z solą himalajską? To danie znika z talerzy szybciej, niż zdąży się na nich pojawić! Najlepiej sprawdźcie sami!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Tarator, bułgarski chłodnik
Orzeźwiająca przekąska na upalne dni – delikatny chłodnik na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem ogórka i orzechów.

Bananowa piña colada bez alkoholu
Kremowa, kokosowo-owocowa, bezalkoholowa! Piña colada z napojem bananowym to słodki i orzeźwiający akcent, który poprawi smak każdego upalnego dnia. Spróbuj koniecznie!

KANAPECZKI Z SAŁATKĄ POROWĄ I SALAMI
Szybkie do przygotowania kanapeczki według przepisu Kingi w iście francuskim stylu! Ich przygotowanie zajmie Ci chwilkę, a ich smak wpiszesz na stałe do swojego menu!