psse-slupca.pl

Sernikowe brownie w słoiku • przepis • składniki • przygotowanie

Połączenie brownie i sernika? Jak najbardziej! W dodatku dzięki przygotowaniu na parze, w słoikach, ciasto to można przechowywać nawet kilka tygodni.

Sernikowe brownie w słoiku

Połączenie brownie i sernika? Jak najbardziej! W dodatku dzięki przygotowaniu na parze, w słoikach, ciasto to można przechowywać nawet kilka tygodni.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

wanilia - 2 szczypty
ser twaróg tłusty - 100 g
cukier - 75 g
jajko - 2 szt.
mąka pszenna - 25 g
sól - 1 szczypta
czekolada gorzka - 40 g
masło - 1 łyżka

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE CIASTA NA BROWNIE:
Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką)10 sekund/prędkość 10.
2.PRZYGOTOWANIE CIASTA NA SERNIK:
Wszystkie składniki masy serowej mieszać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką)40 sekund/prędkość 4.
3.GOTOWANIE CIASTA NA PARZE:
Cztery żaroodporne foremki natłuścić masłem, napełnić je ciastem czekoladowym, a na wierzch nałożyć masę serową. Foremki przykryć odporną na wysokie temperatury folią i obwiązać gumką. Pojemnik dokładnie umyć.
Sernikowe brownie w słoiku

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE CIASTA NA BROWNIE

Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do pojemnika miksującego i rozdrabniać (z zatkniętą miarką)10 sekund/prędkość 10.

2

PRZYGOTOWANIE CIASTA NA SERNIK

Wszystkie składniki masy serowej mieszać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką)40 sekund/prędkość 4.

3

GOTOWANIE CIASTA NA PARZE

Cztery żaroodporne foremki natłuścić masłem, napełnić je ciastem czekoladowym, a na wierzch nałożyć masę serową. Foremki przykryć odporną na wysokie temperatury folią i obwiązać gumką. Pojemnik dokładnie umyć.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2301,1 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

575,3 kcal

🥑

Tłuszcz

37,8 g

🌾

Węglowodany

51,1 g

🥬

Błonnik

3,8 g

💪

Białko

11,2 g

Podobne przepisy