psse-slupca.pl

Sernik z marakują • przepis • składniki • przygotowanie

Sernik z nutą egzotycznej marakui na orzechowym spodzie? Daria Ładocha ma na niego niezawodny przepis!

Sernik z marakują

Sernik z nutą egzotycznej marakui na orzechowym spodzie? Daria Ładocha ma na niego niezawodny przepis!

Czas przygotowania
120 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
średni

Składniki

ananas - 150 g
syrop klonowy - 80 g
cukier trzcinowy - 3 łyżki
mąka migdałowa - 275 g
masło orzechowe - 125 g
ekstrakt waniliowy - 2 łyżeczki
jajko - 2 szt.
ser mascarpone - 500 g
ksylitol - 100 g
marakuja - 2 szt.

Instrukcje przygotowania

1.PIECZEMY SPÓD SERNIKA:
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Masło orzechowe rozpuszczamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Wszystkie składniki spodu dokładnie mieszamy i tak otrzymaną masą wykładamy tortownicę. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy około 10 minut aż do uzyskania złotego koloru. Odstawiamy do ostygnięcia.
Sernik z marakują

Czas przygotowania

120 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 12

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PIECZEMY SPÓD SERNIKA

Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Masło orzechowe rozpuszczamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Wszystkie składniki spodu dokładnie mieszamy i tak otrzymaną masą wykładamy tortownicę. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy około 10 minut aż do uzyskania złotego koloru. Odstawiamy do ostygnięcia.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

5214 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

434,5 kcal

🥑

Tłuszcz

33,3 g

🌾

Węglowodany

23,9 g

🥬

Błonnik

12,9 g

💪

Białko

12,9 g

Podobne przepisy