Pierogi z kapustą i grzybami • przepis • składniki • przygotowanie
Doskonały przepis na jedno z naszych narodowych dań – domowe pierogi z pysznym, pachnącym grzybami farszem. Musisz się nauczyć je robić!

Czas przygotowania
90 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
KWAŚNA ŚMIETANA TO
tradycyjny, powszechnie lubiany dodatek do pierogów z kapustą.
MAŁO KTO POTRAFI
sobie wyobrazić pierogi bez dodatku cebulki w maśle.
PODSMAŻ CEBULĘ NA
złoto i posyp nią gotowe danie.
POKROJONA W PLASTRY
lub pokruszona kiełbasa może być wyrazistym, sycącym dodatkiem do naszych pierogów.
NASZA KOLEJNA PROPOZYCJA
towarzystwa dla pierogów to sos grzybowy.
FANTASTYCZNIE WPISUJE SIĘ
zarówno w wigilijne, jak i po prostu jesienne menu.
MOŻESZ PRZYGOTOWAĆ GO
z suszonych lub świeżych grzybów – w każdym przypadku zachwyci Cię smakiem.
SMAK PIEROGÓW IDEALNIE
komponuje się z cebulką z boczkiem.
JEŚLI LUBISZ TRADYCYJNE
smaki to coś dla Ciebie!
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
744 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
124 kcal
Tłuszcz
6,7 g
Węglowodany
15,3 g
Błonnik
3 g
Białko
3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Tort z kremem maślanym i malinami
Biszkopt z konfiturą, kremem na bazie masła i budyniu z dodatkiem malin. Zobacz, jak przygotować tort na każdą okazję!

Chleb gryczany z miodem
Mało co sprawia taką przyjemność jak pajda ciepłego chleba z masłem! Spróbuj chleba na mące gryczanej z dodatkiem suszonych żurawin, nasion amarantusa i solidnej porcji miodu.

Kruche makowe ciasteczka
Przygotuj pyszny deser dla swoich najbliższych i zachwyć ich kruchymi ciasteczkami z makiem!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kotleciki z grochu ze szpinakiem
Doskonałe jako samodzielna przekąska, dodatek do tortilli, ryżu, kaszy czy ziemniaków. Pożywne kotleciki z grochu z dodatkiem szpinaku urozmaicą Twoje menu i zasmakują każdemu członkowi rodziny!

Ciasto z kremem budyniowym i bitą śmietaną
Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego na pyszne ciasto z kremem budyniowym, bitą śmietaną i świeżymi malinami!

Ciasto z brzoskwiniami i borówkami
Ciasto drożdżowe najlepiej smakuje ze świeżymi owocami! Poznaj przepis na drożdżówkę z brzoskwiniami i borówkami!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Gwiazda makowa
Gwiazda makowa to klasyczne i pięknie prezentujące się ciasto, które będzie idealne na Boże Narodzenie! Sprawdź, jakie jest pełne bakalii oraz aromatycznej skórki pomarańczowej i naprawdę pyszne.

Welsch z północnej Francji z serem cheddar
Sycąca chlebowa zapiekanka z boczkiem, piwnym sosem i smażonym jajkiem. Tradycyjna, wiejska potrawa kuchni francuskiej.

Szynka drobiowa z szynkowaru
Delikatna szynka zyskuje na charakterze dzięki odpowiednio dobranym przyprawom. Przygotuj ją w szynkowarze i sprawdź, jak smakuje!