psse-slupca.pl

Pasta rybna na kanapki • przepis • składniki • przygotowanie

Makrela, łosoś czy halibut? Której ryby użyjesz do przygotowania swojej pasty kanapkowej?

Pasta rybna na kanapki

Makrela, łosoś czy halibut? Której ryby użyjesz do przygotowania swojej pasty kanapkowej?

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Poziom trudności
łatwy

Składniki

awokado - 1 szt.
limonka - 0,5 szt.
natka pietruszki - 5 g
szalotka - 0,5 szt.
szczypior cebuli - 24 g
makrela wędzona - 1 szt.
cytryna - 0,5 szt.
kolendra świeża - 2 g
musztarda - 1 łyżka
łosoś wędzony - 100 g
gałka muszkatołowa mielona - 0,5 łyżeczki
świeży koperek - 24 g
ogórek konserwowy - 4 szt.
pieprz czarny - 1 szczypta
serek śmietankowy - 135 g
sól - 1 szczypta
halibut wędzony - 150 g

Instrukcje przygotowania

1.PASTA Z WĘDZONĄ:
MAKRELĄ Awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę, za pomocą łyżki wydrążamy miąższ i przekładamy do miseczki.
2.SKRAPIAMY SOKIEM Z:
limonki i mieszamy, jednocześnie rozgniatając awokado łyżką.
3.DODAJEMY OBRANĄ ZE:
skóry i porwaną na mniejsze kawałki makrelę (ilość według uznania).
4.SZCZYPIOREK I SZALOTKĘ:
drobno siekamy i dodajemy do pasty.
5.DOPRAWIAMY SOLĄ I:
pieprzem.
6.KILKA LISTKÓW PIETRUSZKI:
kroimy i dodajemy do całości.
7.WSZYSTKO DOKŁADNIE:
mieszamy.
8.PASTĘ PODAJEMY Z:
pieczywem owsianym bio.
9.PASTA Z WĘDZONYM:
ŁOSOSIEM Serek śmietankowy przekładamy do miseczki.
10.DODAJEMY OBRANEGO ZE:
skóry i porwanego na mniejsze kawałki łososia.
11.KOLENDRĘ DROBNO SIEKAMY:
i dodajemy do pasty.
12.CAŁOŚĆ SKRAPIAMY ODROBINĄ:
soku z cytryny.
13.DOPRAWIAMY SOLĄ, PIEPRZEM:
oraz musztardą.
14.CAŁOŚĆ DOKŁADNIE:
mieszamy.
15.PASTĘ PODAJEMY Z:
pieczywem owsianym bio.
16.PASTA Z WĘDZONYM:
HALIBUTEM Serek śmietankowy przekładamy do miseczki.
17.DODAJEMY OBRANEGO ZE:
skóry i porwanego na mniejsze kawałki halibuta.
18.KOPEREK MYJEMY, DROBNO:
siekamy i wrzucamy do miseczki.
19.DODAJEMY POKROJONE W:
drobną kostkę korniszony.
20.DOPRAWIAMY GAŁKĄ MUSZKATOŁOWĄ,:
solą oraz pieprzem.
21.CAŁOŚĆ DOKŁADNIE:
mieszamy.
22.PASTĘ PODAJEMY Z:
pieczywem owsianym bio.
23.RYBY I OWOCE:
morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL:
Pasta rybna na kanapki

Czas przygotowania

30 min

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PASTA Z WĘDZONĄ

MAKRELĄ Awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę, za pomocą łyżki wydrążamy miąższ i przekładamy do miseczki.

2

SKRAPIAMY SOKIEM Z

limonki i mieszamy, jednocześnie rozgniatając awokado łyżką.

3

DODAJEMY OBRANĄ ZE

skóry i porwaną na mniejsze kawałki makrelę (ilość według uznania).

4

SZCZYPIOREK I SZALOTKĘ

drobno siekamy i dodajemy do pasty.

5

DOPRAWIAMY SOLĄ I

pieprzem.

6

KILKA LISTKÓW PIETRUSZKI

kroimy i dodajemy do całości.

7

WSZYSTKO DOKŁADNIE

mieszamy.

8

PASTĘ PODAJEMY Z

pieczywem owsianym bio.

9

PASTA Z WĘDZONYM

ŁOSOSIEM Serek śmietankowy przekładamy do miseczki.

10

DODAJEMY OBRANEGO ZE

skóry i porwanego na mniejsze kawałki łososia.

11

KOLENDRĘ DROBNO SIEKAMY

i dodajemy do pasty.

12

CAŁOŚĆ SKRAPIAMY ODROBINĄ

soku z cytryny.

13

DOPRAWIAMY SOLĄ, PIEPRZEM

oraz musztardą.

14

CAŁOŚĆ DOKŁADNIE

mieszamy.

15

PASTĘ PODAJEMY Z

pieczywem owsianym bio.

16

PASTA Z WĘDZONYM

HALIBUTEM Serek śmietankowy przekładamy do miseczki.

17

DODAJEMY OBRANEGO ZE

skóry i porwanego na mniejsze kawałki halibuta.

18

KOPEREK MYJEMY, DROBNO

siekamy i wrzucamy do miseczki.

19

DODAJEMY POKROJONE W

drobną kostkę korniszony.

20

DOPRAWIAMY GAŁKĄ MUSZKATOŁOWĄ,

solą oraz pieprzem.

21

CAŁOŚĆ DOKŁADNIE

mieszamy.

22

PASTĘ PODAJEMY Z

pieczywem owsianym bio.

23

RYBY I OWOCE

morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. WWW.MSC.ORG/PL:

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2161,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

2161,6 kcal

🥑

Tłuszcz

170,7 g

🌾

Węglowodany

76,4 g

🥬

Błonnik

91,5 g

💪

Białko

91,5 g

Podobne przepisy