psse-slupca.pl

Musli z gotowanymi gruszkami i ze skyrem • przepis • składniki • przygotowanie

Aromatyczne domowe musli z dodatkiem naturalnego skyru i gruszki gotowanej w soku jabłkowym to idealny przepis do przygotowania na słodkie śniadanie. Koniecznie spróbuj!

Musli z gotowanymi gruszkami i ze skyrem

Aromatyczne domowe musli z dodatkiem naturalnego skyru i gruszki gotowanej w soku jabłkowym to idealny przepis do przygotowania na słodkie śniadanie. Koniecznie spróbuj!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy

Składniki

masło orzechowe - 10 g
syrop klonowy - 5 ml
cynamon - 0,5 łyżeczki
sól - 1 szczypta
płatki owsiane górskie - 20 g
wiórki kokosowe - 6 g
migdały płatki - 10 g
pestki dyni - 5 g
nasiona słonecznika - 5 g
nasiona chia - 4 g
miechunka suszona - 5 g
gruszka - 1 szt.
sok jabłkowy - 80 ml
woda - 80 ml
skyr naturalny - 70 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY MUSLI:
Masło orzechowe, syrop klonowy, cynamon i sól dokładnie mieszamy w misce. W innej misce łączymy płatki owsiane, wiórki kokosowe, migdały, nasiona słonecznika i pestki dyni. Mieszanką z masłem orzechowym zalewamy suche składniki i starannie wszystko mieszamy.
2.PIECZEMY MUSLI:
Gotowe musli rozkładamy równo na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 15 minut. Następnie wyjmujemy je z piekarnika, mieszamy i czekamy, aż przestygnie. Wystudzone musli mieszamy z miechunką i nasionami chia.
3.GOTUJEMY GRUSZKĘ:
Do małego garnka wlewamy wodę i sok jabłkowy. Gruszkę obieramy, przekrawamy na pół i pozbawiamy gniazda nasiennego. Następnie wkładamy ją do garnka i gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 minut.
4.PODAJEMY MUSLI:
Musli przekładamy do miski, dekorujemy skyrem i gotowaną gruszką.
Musli z gotowanymi gruszkami i ze skyrem

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 1

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY MUSLI

Masło orzechowe, syrop klonowy, cynamon i sól dokładnie mieszamy w misce. W innej misce łączymy płatki owsiane, wiórki kokosowe, migdały, nasiona słonecznika i pestki dyni. Mieszanką z masłem orzechowym zalewamy suche składniki i starannie wszystko mieszamy.

2

PIECZEMY MUSLI

Gotowe musli rozkładamy równo na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 15 minut. Następnie wyjmujemy je z piekarnika, mieszamy i czekamy, aż przestygnie. Wystudzone musli mieszamy z miechunką i nasionami chia.

3

GOTUJEMY GRUSZKĘ

Do małego garnka wlewamy wodę i sok jabłkowy. Gruszkę obieramy, przekrawamy na pół i pozbawiamy gniazda nasiennego. Następnie wkładamy ją do garnka i gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 minut.

4

PODAJEMY MUSLI

Musli przekładamy do miski, dekorujemy skyrem i gotowaną gruszką.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

569,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

569,6 kcal

🥑

Tłuszcz

18,6 g

🌾

Węglowodany

89,8 g

🥬

Błonnik

18,4 g

💪

Białko

18,4 g

Podobne przepisy

Musli z gotowanymi gruszkami i ze skyrem - przepis, składniki, przygotowanie | psse-slupca.pl