Lody warzywno-owocowe • przepis • składniki • przygotowanie
Smaczny sposób na to, by pokochać warzywa? Lody Pawła Małeckiego! Poznaj przepis na dwie domowe wersje tego deseru!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SORBET
Marchewkę i ananas umieszczamy w naczyniu blendera, dodajemy wodę i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy miodem i sokiem z limonki.
PRZYGOTOWUJEMY LODY Z BURAKÓW I MALIN
Buraki, maliny i jogurt umieszczamy w naczyniu blendera i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy syropem z agawy i sokiem z limonki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
850,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
106,3 kcal
Tłuszcz
0,8 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
3,1 g
Białko
3,1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Filet z zębacza smugowego w zielonej pietruszce
Filet z zębacza smugowego zapieczony z zieloną pietruszką to świetna propozycja smacznego obiadu!

Babka z herbatą matcha
Jak Wielkanoc, to babka! Jednak tym razem Paweł przygotował dla Was przepis na nietypową babkę, bo z dodatkiem herbaty matcha. Spróbujcie tego połączenia!

Wędzone piersi gęsi z placuszkami rosti i kapustą z granatem
Poznaj sposób na wędzenie gęsiny w domu. Śląski przepis na pyszne danie!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Drożdżowe muffinki z borówkami
Puszyste drożdżowe muffinki z dodatkiem borówek i chrupiącą kruszonką, przygotowane w airfryerze. Doskonałe na deser lub słodką przekąskę.

Sałatka z ryżem i tuńczykiem
Szybka w przygotowaniu i idealna na lunch – taka jest ta sałatka. Dzięki dodatkowi słodkiej kukurydzy i wyrazistego tuńczyka zdecydowanie zachwyca smakiem.

Vol-au-vent ze schabem i porami, w sosie pieczarkowym podawane z sałatą
Vol-au-vent, czyli ciasto francuskie faszerowane mięsem i warzywami. Brzmi dobrze, prawda? I właśnie tak smakuje.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Quesadille z kurczakiem barbecue
Wybierz się w aromatyczną i pełną smaków podróż do Meksyku i przygotuj quesadille z kurczakiem, serem oraz odświeżającym dodatkiem kolendry i limonki.

Paella z karkówką
Spróbuj paelli w nowym wydaniu – z karkówką i chrupiącymi warzywami!

Ubijany ser brie z grzankami
Błyskawiczna w przygotowaniu przekąska, która zachwyci każdego, kto jej spróbuje! Połączenie wyraźnego smaku brie i czosnku ze słodkim miodem gwarantuje naprawdę pyszne danie.