psse-slupca.pl

Kanapka z wędlinami iberyjskimi • przepis • składniki • przygotowanie

Wspaniała w swojej prostocie kanapka z wędlinami ibérico, aromatyczną oliwą i świeżą rukolą. Doceń smaki produktów w stylu hiszpańskim w daniu, w którym mają szansę lśnić.

Kanapka z wędlinami iberyjskimi

Wspaniała w swojej prostocie kanapka z wędlinami ibérico, aromatyczną oliwą i świeżą rukolą. Doceń smaki produktów w stylu hiszpańskim w daniu, w którym mają szansę lśnić.

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy

Składniki

półbagietka - 1 szt.
oliwa z oliwek - 1 łyżka
wędlina - 100 g
rukola - 1 garść

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY BAGIETKĘ:
Bagietkę przekrawamy wzdłuż na pół i skrapiamy obie połówki oliwą.
2.SKŁADAMY I PODAJEMY KANAPKĘ:
Na jedną połowę bagietki nakładamy rukolę i wędliny, następnie przykrywamy ją drugą połową i podajemy kanapkę.
Kanapka z wędlinami iberyjskimi

Czas przygotowania

5 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 1

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY BAGIETKĘ

Bagietkę przekrawamy wzdłuż na pół i skrapiamy obie połówki oliwą.

2

SKŁADAMY I PODAJEMY KANAPKĘ

Na jedną połowę bagietki nakładamy rukolę i wędliny, następnie przykrywamy ją drugą połową i podajemy kanapkę.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

407,3 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

407,3 kcal

🥑

Tłuszcz

8,5 g

🌾

Węglowodany

57,3 g

🥬

Błonnik

1,6 g

💪

Białko

24,5 g

Podobne przepisy

Kanapka z wędlinami iberyjskimi - przepis, składniki, przygotowanie | psse-slupca.pl