Jabłkowy chutney z kolendrą • przepis • składniki • przygotowanie
Przepyszny chutney z dodatkiem kolendry to niezwykle aromatyczny sos, który będzie idealnym dodatkiem do pieczonych mięs, warzyw, a nawet ryb. Sprawdź, jak prosto go przygotować!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE
słoiczek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W garnku zagotowujemy cukier z octem.
GOTUJEMY KILKANAŚCIE MINUT,
aż płyn zrobi się gęstszy.
DODAJEMY KILKA ZIAREN
kolendry, kilka goździków, posiekaną papryczkę chili i gotujemy kilka minut.
NASTĘPNIE DODAJEMY OBRANE
i pokrojone w równą kostkę jabłka.
GOTUJEMY KOLEJNE 5-8
minut.
CHUTNEY DOPRAWIAMY SKÓRKĄ
otartą z cytryny.
GOTOWY CHUTNEY PRZEKŁADAMY
do słoiczka.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1094,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
273,6 kcal
Tłuszcz
0,8 g
Węglowodany
68,7 g
Błonnik
4,5 g
Białko
1 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Smażony filecik z pstrąga ze szpinakiem z ziemniaczanym purée
Ryby to samo zdrowie, a dzięki temu przepisowi to także wyjątkowy smak. Tak przyrządzony pstrąg jest wyśmienity.

Ogórki faszerowane rybą i ryżem
Sprawdź łatwy przepis na szybki obiad. Ogórki faszerowane rybą i ryżem, duszone w sosie ogórkowo-szalotkowym!

ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU
Idealny napój na lato – orzeźwiający kompot z rabarbaru z listkami mięty i kostkami lodu. Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Gulasz wieprzowy z kiszoną kapustą i gnocchi
Kiszona kapusta i schab? To połączenie smaków, którego nie zapomnisz!

Talarki pumpernikla z burakami
Zdrowa przekąska, która uświetni każde przyjęcie! Unikalne połączenie smaków doceni nawet najbardziej wymagający gość.

Chinka z klopsikami, czyli orientalna zupa z makaronem i warzywami
Orientalna zupa, pachnące imbirem - doskonała na rozgrzanie w najchłodniejsze dni!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pieczona owsianka à la brownie
Owsianka à la brownie – to dopiero jest pyszne i pożywne śniadanie! Wypróbuj koniecznie i rozsmakuj się w potrawie Kingi!

Halloumi z salsą pomidorowo-brzoskwiniową
Szukasz przepisu na pyszne danie, które pachnie latem i smakuje Grecją? Już nie musisz! Przygotuj halloumi z salsą pomidorowo-brzoskwiniową i rozkoszuj się tym posiłkiem, który będzie idealną, lekką kolacją.

Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Warstwy rolady według przepisu Darii to wędzony łosoś, serek i szpinakowe ciasto – zwiń wszystkie składniki i podaj gościom superszybką przekąskę!