Marchewkowe smoothie z mango i imbirem • przepis • składniki • przygotowanie
Marchewka i imbir to doskonałe, rozgrzewające połączenie. Słodyczy nadaje oczywiście mango!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY OWOCE
Mango obieramy, miąższ odcinamy od pestki i kroimy w grubą kostkę. Marchew ścieramy grubo na tarce. Miechunkę obieramy z listków, myjemy i osączamy. Imbir obieramy i siekamy.
MIKSUJEMY SKŁADNIKI
Przygotowane składniki dokładanie miksujemy z sokiem wyciśniętym z pomarańczy i cynamonem. Dodajemy dżem pomarańczowy do smaku i ponownie krótko miksujemy. Smoothie rozlewamy do szklanek i dekorujemy plastrami pomarańczy według uznania.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
896,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
224,2 kcal
Tłuszcz
1,1 g
Węglowodany
52,1 g
Błonnik
5,4 g
Białko
5,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Wegetariańska zapiekanka pasterska
Skuś się na to idealne danie na chłodny dzień! Przygotuj wegetariańską wersję zapiekanki pasterskiej w brytyjskim stylu i rozgrzej się sycącą porcją soczewicy pod kołderką z ziemniaczanego purée.

Czekoladki z masłem orzechowym
Domowe czekoladki z nadzieniem z masła orzechowego świetnie sprawdzą się w roli słodkiej przekąski lub równie słodkiego prezentu dla bliskiej sercu osoby. Zobacz, jak łatwo je przygotować z jedynie sześciu głównych składników!

Racuchy drożdżowe z jabłkami
Niegdyś były bardzo popularne. Warto przypomnieć sobie ich smak, bo to wspaniałe słodkie danie dla dużych i małych.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Tosty w jajku
Proste danie, od którego robi się ciepło w środku. Nie tylko dlatego, że jemy je zaraz po zdjęciu z patelni i że jest takie proste i pyszne. W tym daniu główną rolę gra czerstwy chleb lub chałka, które – zamiast wyrzucić – zamieniamy w coś dobrego.

Japońska kanapka onigirazu
Sushi w formie kanapki? Tak! Onigirazu to japońska przekąska, idealna na lunch. Zobacz, jak łatwo ją przygotować!

Gniazdka z bułek ze szparagami i jajkiem
Idealne połączenie smaków i składników, czyli gniazdka z pełnoziarnistych bułek wypełnione szparagowym farszem i zapiekane z jajkiem. Idealne na śniadanie, lunch i kolację. Spróbuj!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Muffinki ze śliwkami
Delikatne muffinki ze śliwkami to świetny pomysł na małą przekąskę w ciągu dnia lub drugie śniadanie do szkoły i pracy. Sprawdź ten smak!

Krem ze szparagów
Delikatna zupa o kremowej konsystencji i wyjątkowym smaku białych szparagów, przyozdobiona aromatyczną natką pietruszki.

Penne z indykiem i mleczkiem kokosowym
Mielone mięso i jasny sos lubią towarzystwo makaronu. Tym razem Karol wybrał indyka i mleczko kokosowe, by stworzyć pyszne, kremowe penne z limonkową nutą!