psse-slupca.pl

Domowa granola z airfryera • przepis • składniki • przygotowanie

Mamy sposób na zdrowe i pożywne śniadanie! Chrupiąca granola dostarczy energii, by dobrze zacząć dzień, i wystarczy na kilka porcji.

Domowa granola z airfryera

Mamy sposób na zdrowe i pożywne śniadanie! Chrupiąca granola dostarczy energii, by dobrze zacząć dzień, i wystarczy na kilka porcji.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy

Składniki

płatki owsiane górskie - 100 g
mieszanka orzechów - 50 g
cynamon - 1 łyżeczka
sól - 1 szczypta
miód - 3 łyżki
olej kokosowy - 2 łyżki
ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
liofilizowane maliny - 15 g

Instrukcje przygotowania

1.MIESZAMY SKŁADNIKI:
W dużej misce dokładnie mieszamy płatki owsiane, posiekane orzechy, cynamon i sól.Następnie dodajemy miód, roztopiony olej kokosowy i ekstrakt waniliowy. Całość mieszamy, aż składniki się połączą.
2.PIECZEMY GRANOLĘ:
Kosz airfryera wykładamy papierem do pieczenia. Ostrożnie wykładamy granolę na papier i równo ją rozkładamy. Pieczemy w temperaturze 170°C przez 12 minut.
3.STUDZIMY GRANOLĘ:
Za pomocą papieru do pieczenia przenosimy granolę na blat i pozostawiamy do wystudzenia. Gdy granola ostygnie, łamiemy ją na kawałki i w szczelnym pojemniku mieszamy z liofilizowanymi malinami. Przechowujemy w suchym miejscu.
Domowa granola z airfryera

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 6

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

MIESZAMY SKŁADNIKI

W dużej misce dokładnie mieszamy płatki owsiane, posiekane orzechy, cynamon i sól.Następnie dodajemy miód, roztopiony olej kokosowy i ekstrakt waniliowy. Całość mieszamy, aż składniki się połączą.

2

PIECZEMY GRANOLĘ

Kosz airfryera wykładamy papierem do pieczenia. Ostrożnie wykładamy granolę na papier i równo ją rozkładamy. Pieczemy w temperaturze 170°C przez 12 minut.

3

STUDZIMY GRANOLĘ

Za pomocą papieru do pieczenia przenosimy granolę na blat i pozostawiamy do wystudzenia. Gdy granola ostygnie, łamiemy ją na kawałki i w szczelnym pojemniku mieszamy z liofilizowanymi malinami. Przechowujemy w suchym miejscu.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1008,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

168,1 kcal

🥑

Tłuszcz

8,5 g

🌾

Węglowodany

19 g

🥬

Błonnik

3,5 g

💪

Białko

3,9 g

Podobne przepisy

Domowa granola z airfryera - przepis, składniki, przygotowanie | psse-slupca.pl