psse-slupca.pl

Bułki z kiełbaskami z grilla i kapustą kiszoną • przepis • składniki • przygotowanie

Czas na wielką grillową ucztę! Wypróbujcie przepis Kingi na kiełbaski z grilla w bułkach bawarskich. Nie zabraknie tu piwa, klasycznej kapusty kiszonej i stałego towarzysza grillowych posiłków – ogórka konserwowego!

Bułki z kiełbaskami z grilla i kapustą kiszoną

Czas na wielką grillową ucztę! Wypróbujcie przepis Kingi na kiełbaski z grilla w bułkach bawarskich. Nie zabraknie tu piwa, klasycznej kapusty kiszonej i stałego towarzysza grillowych posiłków – ogórka konserwowego!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni

Składniki

bułka bawarska - 4 szt.
kiełbasa z Turyngii - 500 g
cebula - 1 szt.
piwo - 1 l
oliwa z oliwek - 1 łyżka
kapusta kiszona - 200 g
musztarda - 4 łyżki
ogórek konserwowy - 4 szt.

Instrukcje przygotowania

1.GOTUJEMY KIEŁBASKI:
Cebulę kroimy w piórka. Następnie do garnka wlewamy piwo, dodajemy cebulę i całość zagotowujemy. Do gotującego się piwa dodajemy kiełbaski. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10  minut. W międzyczasie rozgrzewamy grill.
2.GRILLUJEMY KIEŁBASKI:
Ugotowane kiełbaski smarujemy oliwą i grillujemy (każdą po ok. 5 minut), aż się zarumienią.
3.PRZYGOTOWUJEMY DANIE:
Bułki bawarskie przekrawamy wzdłuż i wypełniamy kapustą kiszoną. Na końcu wkładamy w środek bułek kiełbasę, dodajemy musztardę oraz ogórki konserwowe.
Bułki z kiełbaskami z grilla i kapustą kiszoną

Czas przygotowania

30 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

GOTUJEMY KIEŁBASKI

Cebulę kroimy w piórka. Następnie do garnka wlewamy piwo, dodajemy cebulę i całość zagotowujemy. Do gotującego się piwa dodajemy kiełbaski. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10  minut. W międzyczasie rozgrzewamy grill.

2

GRILLUJEMY KIEŁBASKI

Ugotowane kiełbaski smarujemy oliwą i grillujemy (każdą po ok. 5 minut), aż się zarumienią.

3

PRZYGOTOWUJEMY DANIE

Bułki bawarskie przekrawamy wzdłuż i wypełniamy kapustą kiszoną. Na końcu wkładamy w środek bułek kiełbasę, dodajemy musztardę oraz ogórki konserwowe.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

2748,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

687,1 kcal

🥑

Tłuszcz

33,1 g

🌾

Węglowodany

51,7 g

🥬

Błonnik

2,4 g

💪

Białko

26,3 g

Podobne przepisy

Bułki z kiełbaskami z grilla i kapustą kiszoną - przepis, składniki, przygotowanie | psse-slupca.pl