psse-slupca.pl

Brownie z malinami • przepis • składniki • przygotowanie

Mocno czekoladowe, domowe, po prostu pyszne! Koniecznie spróbuj jak smakuje brownie z malinami według przepisu Darii!

Brownie z malinami

Mocno czekoladowe, domowe, po prostu pyszne! Koniecznie spróbuj jak smakuje brownie z malinami według przepisu Darii!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukier - 240 g
jajko - 4 szt.
masło - 175 g
mąka migdałowa - 100 g
sól - 1 szczypta
malina - 200 g
miód - 3 łyżki
czekolada gorzka - 50 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY MASĘ:
W rondelku, na małym ogniu, roztapiamy masło z czekoladą i solą. W dużej misce ubijamy jajka z cukrem. Do masy stopniowo dodajemy mąkę migdałową, a następnie przestudzone masło z czekoladą.
2.PIECZEMY CIASTO:
Masę mieszamy i przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy przez 25-30 minut.
3.REDUKUJEMY SOS:
W rondelku umieszczamy maliny z miodem i gotujemy na małym ogniu przez 10 minut, cały czas mieszając. Sos redukujemy, a następnie przecieramy przez sitko.
Brownie z malinami

Czas przygotowania

45 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 12

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY MASĘ

W rondelku, na małym ogniu, roztapiamy masło z czekoladą i solą. W dużej misce ubijamy jajka z cukrem. Do masy stopniowo dodajemy mąkę migdałową, a następnie przestudzone masło z czekoladą.

2

PIECZEMY CIASTO

Masę mieszamy i przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy przez 25-30 minut.

3

REDUKUJEMY SOS

W rondelku umieszczamy maliny z miodem i gotujemy na małym ogniu przez 10 minut, cały czas mieszając. Sos redukujemy, a następnie przecieramy przez sitko.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

5251,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

437,6 kcal

🥑

Tłuszcz

29,0 g

🌾

Węglowodany

38,3 g

🥬

Błonnik

6,6 g

💪

Białko

6,6 g

Podobne przepisy