Biała kiełbasa z kapustą kiszoną • przepis • składniki • przygotowanie
Łatwy i szybki w przygotowaniu przepis na białą kiełbasę pieczoną z kiszoną kapustą. Wypróbuj!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
Smażymy kapustę z cebulą i liściem laurowym
Kapustę delikatnie siekamy i podgotowujemy z odrobiną wody. Cebulę kroimy w piórka, a następnie podsmażamy na złoty kolor na patelni z odrobiną margaryny. Do cebuli dodajemy kiszoną kapustę wraz z liściem laurowym. Wszystko razem podsmażamy.
Dodajemy koncentrat pomidorowy do kapusty
Kapustę z cebulą doprawiamy solą, pieprzem czarnym i ziołowym oraz dodajemy koncentrat pomidorowy.
Kapustę i kiełbasę przekładamy do naczynia żaroodpornego
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na kapuście układamy białą kiełbasę. Doprawiamy oboma rodzajami pieprzu. Naczynie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Pieczemy do momentu, aż kiełbasa się podpiecze.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1280,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
320,1 kcal
Tłuszcz
29,2 g
Węglowodany
6,1 g
Błonnik
8,5 g
Białko
8,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Drożdżówki z budyniem
Drożdżówki z budyniem, których smak i zapach to prawdziwa poezja. Klasyczne połączenie aromatycznego ciasta drożdżowego z kremowym nadzieniem budyniowym czyni je jednym z najbardziej lubianych domowych wypieków. Przekonaj się, jak łatwo można stworzyć te smakołyki w zaciszu własnej kuchni i już teraz sprawdź nasz przepis na pulchniutkie, pachnące drożdżówki z budyniem!

Kanapka z jajkiem sadzonym i serem
Pyszne śniadanie w 15 minut? Przygotuj kanapkę zapiekaną z serem, szynką i jajkiem sadzonym!

Zabajone z owocami
Krem jajeczny, chrupiące ciasteczka i świeże owoce łączą się w prostym i pysznym deserze Pawła! Sprawdź przepis i przygotuj klasyczne zabajone dla siebie i bliskich.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Jadalne doniczki z czekolady
Ładne kwiatki! A do tego w pełni jadalne i gwarantujące efekt zaskoczenia! Koniecznie przygotuj te wyjątkowe doniczki skrywające w swym wnętrzu ciasteczka i delikatny wiśniowy mus.

Sałatka z bakłażana na 2 sposoby
Grillowane bakłażany i boczniaki łączą się w przepysznej sałatce według przepisu Karola! Podaj ją z lekkim dressingiem z jogurtu koziego lub z wędzonym kozim twarogiem!

Kurczak z ananasem i sosem barbecue
Kurczak w marynacie z ananasem, sokiem z pomarańczy i sosem barbecue – sprawdzi się zarówno jako danie na grilla, jak i na szybki obiad!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pierogi ruskie
Absolutna klasyka polskiej kuchni i kwintesencja smaku, za którym się tęskni. Delikatne, sprężyste ciasto otulające aksamitne nadzienie z kremowego twarogu i ziemniaków, zwieńczone idealnie zeszkloną cebulką lub chrupiącymi skwarkami. Pierogi ruskie to danie-symbol, kulinarny pewniak! Oto przepis, który trzeba znać.

Ciabatta z pesto i grillowanym kurczakiem
Ciabatta prosto z grilla, czyli wyjątkowa kanapka we włoskim stylu, która idealnie sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Przygotuj ją i przekonaj się, jak dobrze smakuje!

Placuszki z kukurydzy
Klasyczne i proste placuszki kukurydziane z zaskakującym akcentem – sosem różanym. Przygotuj je na przekąskę i sprawdź, jak łączą się smaki!