
Grzyb rycerzyk czerwonozłoty - przewodnik. Opis cech charakterystycznych, występowania i zastosowania w kuchni tego jadalnego i smacznego gatunku. Porady dotyczące bezpiecznego zbioru oraz przepisy kulinarne z rycerzykami.
Grzyb rycerzyk czerwonozłoty - przewodnik. Opis cech charakterystycznych, występowania i zastosowania w kuchni tego jadalnego i smacznego gatunku. Porady dotyczące bezpiecznego zbioru oraz przepisy kulinarne z rycerzykami.
Grzyb rycerzyk - poznaj tajemnice tego wyjątkowego gatunku z lasów wokół Rybnika, informacje o rozpoznawaniu, zbiorze i właściwościach prozdrowotnych rycerzyka.
Grzyb galaretowaty - przewodnik dla zbieraczy i amatorów kuchni. Poznaj budowę, właściwości, miejsca występowania oraz przepisy i sposoby przyrządzania tego niezwykłego grzyba. Dowiedz się jak bezpiecznie go zbierać i zastosować w domowej kuchni.
Poznaj cechy, właściwości lecznicze i szerokie zastosowanie gołąbka wymiotnego w kuchni i medycynie. Przeczytaj o sposobach uprawy i zbioru tego cennego grzyba.
Poznaj tajemnice grzyba bezwstydnika - dowiedz się skąd pochodzi, jak rozpoznać, gdzie rośnie oraz jakie ma właściwości i zastosowanie.
Kompletny przewodnik o gołębiach szarych - jak rozpoznać płeć, karmienie, gniazdowanie i hodowla tych popularnych ptaków ozdobnych. Poznaj wymagania gołąbków, dowiedz się jak zapewnić im optymalne warunki bytowe.
Przewodnik prezentujący niezwykły, zielonawofioletowy ptak Gołąbka fioletowego. Dowiedz się wszystkiego o wyglądzie, występowaniu, zwyczajach i ciekawostkach na temat tych fascynujących mieszkańców lasów Europy Środkowej.
Czubajka grzyb – przewodnik dla grzybiarzy. Poznaj jej cechy, występowanie i zastosowanie w kuchni. Przy odpowiednim przygotowaniu czubajka jest smacznym i bezpiecznym grzybem jadalnym.
Sprawdzone miejsca na grzyby w lasach wokół Lublina i okolic. W artykule znajdziesz praktyczne wskazówki dotyczące bezpiecznego i legalnego grzybobrania. Porady dla początkujących grzybiarzy oraz konkretne lokalizacje gdzie warto wybrać się na grzyby koło Lublina, Bychawy, Kazimierza Dolnego czy Nałęczowa.
gdzie rośnie, kiedy zbierać, właściwości, przepisy kulinarne i jak rozpoznać wśród innych grzybów.