psse-slupca.pl

Zupa parmezan pasta • przepis • składniki • przygotowanie

Parmezan pasta to gęsta, sycąca zupa, którą pokochają miłośnicy makaronu. Dodatek sera grana padano dodaje jej wyjątkowego smaku i aromatu. Zobacz, jak szybko ją przygotujesz!

Zupa parmezan pasta

Parmezan pasta to gęsta, sycąca zupa, którą pokochają miłośnicy makaronu. Dodatek sera grana padano dodaje jej wyjątkowego smaku i aromatu. Zobacz, jak szybko ją przygotujesz!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 10
Poziom trudności
łatwy

Składniki

bulion warzywny - 1 l
ząbek czosnku - 4 szt.
makaron kolanko - 95 g
masło - 5 łyżek
natka pietruszki - 1 szt.
pieprz czarny - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
grana padano, tarty - 1 łyżka

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY ZUPĘ:
W wysokim rondlu rozpuszczamy masło i podsmażamy przez minutę przeciśnięty przez praskę czosnek. Zalewamy bulionem i zagotowujemy.
2.DODAJEMY MAKARON:
Do zupy dodajemy makaron i gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Kiedy makaron będzie gotowy, dodajemy ser i drobno posiekaną pietruszkę. W razie potrzeby doprawiamy startym serem grana padano, solą i pieprzem.
Zupa parmezan pasta

Czas przygotowania

25 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 10

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY ZUPĘ

W wysokim rondlu rozpuszczamy masło i podsmażamy przez minutę przeciśnięty przez praskę czosnek. Zalewamy bulionem i zagotowujemy.

2

DODAJEMY MAKARON

Do zupy dodajemy makaron i gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Kiedy makaron będzie gotowy, dodajemy ser i drobno posiekaną pietruszkę. W razie potrzeby doprawiamy startym serem grana padano, solą i pieprzem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1104,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

110,5 kcal

🥑

Tłuszcz

6,8 g

🌾

Węglowodany

9,1 g

🥬

Błonnik

0,1 g

💪

Białko

3,3 g

Podobne przepisy