psse-slupca.pl

DALGONA COFFEE Z TARTĄ CZEKOLADĄ • przepis • składniki • przygotowanie

Połączenie deseru i kawy – dalgona coffee z tartą czekoladą. Sprawdź, jak przygotować ten pyszny napój według przepisu Pawła Małeckiego!

DALGONA COFFEE Z TARTĄ CZEKOLADĄ

Połączenie deseru i kawy – dalgona coffee z tartą czekoladą. Sprawdź, jak przygotować ten pyszny napój według przepisu Pawła Małeckiego!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

kakao - 3 łyżki
kawa rozpuszczalna - 1 łyżka
lód - 3 szt.
napój z orzechów nerkowca - 230 ml
woda - 12,5 ml

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY KAWOWĄ PIANKĘ:
Kawę rozpuszczalną łączymy w wysokim naczyniu z cukrem. Mieszamy. Całość zalewamy wrzątkiem i ubijamy za pomocą blendera ręcznego do uzyskania aksamitnej, puszystej pianki.
2.MIKSUJEMY KAKAO Z NAPOJEM ROŚLINNYM:
Napój roślinny łączymy w wysokim naczyniu z kakao. Całość miksujemy za pomocą blendera, aż składniki się połączą.
3.ŁĄCZYMY SKŁADNIKI KAWY:
Kruszony lód lub kostki lodu przekładamy do pucharka i zalewamy napojem z kakao (230 ml). Pucharek wypełniamy do ¾ objętości. Dolewamy kawową piankę, wypełniając nią pucharek. Uważamy, by warstwy napoju nie połączyły się.
4.TRZEMY CZEKOLADĘ:
Kawę posypujemy z wierzchu czekoladą startą za pomocą obieraczki do warzyw.
DALGONA COFFEE Z TARTĄ CZEKOLADĄ

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY KAWOWĄ PIANKĘ

Kawę rozpuszczalną łączymy w wysokim naczyniu z cukrem. Mieszamy. Całość zalewamy wrzątkiem i ubijamy za pomocą blendera ręcznego do uzyskania aksamitnej, puszystej pianki.

2

MIKSUJEMY KAKAO Z NAPOJEM ROŚLINNYM

Napój roślinny łączymy w wysokim naczyniu z kakao. Całość miksujemy za pomocą blendera, aż składniki się połączą.

3

ŁĄCZYMY SKŁADNIKI KAWY

Kruszony lód lub kostki lodu przekładamy do pucharka i zalewamy napojem z kakao (230 ml). Pucharek wypełniamy do ¾ objętości. Dolewamy kawową piankę, wypełniając nią pucharek. Uważamy, by warstwy napoju nie połączyły się.

4

TRZEMY CZEKOLADĘ

Kawę posypujemy z wierzchu czekoladą startą za pomocą obieraczki do warzyw.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

146,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

36,6 kcal

🥑

Tłuszcz

1,1 g

🌾

Węglowodany

4 g

🥬

Błonnik

0,1 g

💪

Białko

1,7 g

Podobne przepisy

DALGONA COFFEE Z TARTĄ CZEKOLADĄ - przepis, składniki, przygotowanie | psse-slupca.pl