Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem • przepis • składniki • przygotowanie
Rozgrzewająca propozycja dla miłośników kremowych zup: łagodny smak serka topionego połączony z chrupiącymi grzankami.

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
NA POCZĄTKU POLECAMY
Ci zupę serowo-czosnkową, znaną też jako krem czosnkowo-serowy.
CZYM RÓŻNI SIĘ
ona od zupy z serkiem topionym przedstawionej w naszym przepisie?
PRZECIEŻ I W
nim obecny jest czosnek!
OTÓŻ DO ZUPY
krem czosnkowo-serowej wykorzystasz go o wiele więcej.
NIE PÓŁ ZĄBKA
czosnku, ale aż trzy!
ABY PRZYGOTOWAĆ TEN
specjał, przyrządź klasyczny bulion i dodaj do niego 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę.
KOLEJNE SKŁADNIKI, KTÓRE
zagoszczą w garnku to sery.
JAK JUŻ WIESZ,
możesz postawić na serki topione, czy też miks różnych gatunków.
PO ROZPUSZCZENIU SIĘ
serków w garnku dodaj śmietanę.
A CÓŻ TAKIEGO
zrobić z ostatnim z przygotowanych ząbków czosnku?
PODSMAŻ GO NA
patelni na maśle wraz z chlebem, który posłuży Ci do przyrządzenia grzanek.
W TEN SPOSÓB
nabiorą one wyjątkowego smaku i aromatu.
TA ZUPA KREM
z grzankami będzie idealnym daniem dla wszystkich miłośników czosnku!
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
928,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
232,1 kcal
Tłuszcz
7,7 g
Węglowodany
28,3 g
Błonnik
13 g
Białko
13 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Mazurek z masłem orzechowym
Mazurek to nieodłączny element polskiej tradycji cukierniczej, który chętnie wypiekany jest na Wielkanoc. Dziś tradycyjne mazurki przygotowuje się także w bardziej współczesny sposób, używając do tego niecodziennych dodatków takich jak masło orzechowe. Jak przygotować mazurek z jego udziałem? Poznaj nasz przepis!

Kotlet pożarski – przepis
Kotlety pożarskie to mięsne danie o wiekowej historii, którego korzenie sięgają rosyjskich tradycji kulinarnych z carskich czasów panowania. Dziś kotlet pożarski cieszy się olbrzymią sławą i przygotowywany jest chętnie w wielu krajach — od restauracji poprzez bistra aż po kuchnię domową. W jaki sposób przyrządzić ten pyszny kotlet? Odkryj wraz z nami przepis na najlepszy kotlet pożarski!

Twarożek tofu z warzywami
Twarożek z tofu to smakowita propozycja, która świetnie sprawdzi się nie tylko na śniadanie! Zobacz, jak szybko przygotujesz pyszny dodatek do kanapek dla całej rodziny.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Grillowany filet z łososia z salsą z mango, kolendrą, miętą i ryżem basmati
Zgrillujmy coś pysznego! Proponujemy łososia w rytmie, to znaczy w sosie salsa. Będzie smacznie i bardzo lekko…

Domowa pieczeń z szynki, z cebulą żurawinami i zielonym groszkiem
Prawdziwa domowa pieczeń przygotowana z użyciem tradycyjnych polskich składników – jej smak Cię zaskoczy.

Pierś kaczki z glazurowanymi śliwkami i czekoladą
Mięso z owocami i... czekoladą? Tak! Odkryj oryginalny przepis na kaczkę i zaskocz smakiem swoich gości.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Ciasto z truskawkami i galaretką
Truskawki, galaretka, chrupiące wafelki – to ulubione smakołyki dzieci. Co z nich można zrobić? Pyszne ciasto truskawkowe według przepisu Pawła Małeckiego!

Placuszki ziemniaczane
Chrupiąca klasyka! Zobacz, jak przygotować idealnie placki ziemniaczane, które możesz podać z wieloma dodatkami!

Placuszki z kurczaka i szynki
To jedno z tych dań, które lubią dzieci. Sprawia to delikatne mięso z kurczaka oraz pyszny sos z dodatkiem pistacji.