psse-slupca.pl

Wiosenny twarożek ze śmietaną, rzodkiewkami i ziołami • przepis • składniki • przygotowanie

Wesoły, jak szczypiorek na wiosnę, a do tego lekki i delikatny przepis Kingi na twarożek z pewnością zadowoli Twoje podniebienie i podniebienia Twoich gości!

Wiosenny twarożek ze śmietaną, rzodkiewkami i ziołami

Wesoły, jak szczypiorek na wiosnę, a do tego lekki i delikatny przepis Kingi na twarożek z pewnością zadowoli Twoje podniebienie i podniebienia Twoich gości!

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

ser twaróg półtłusty - 250 g
śmietana 18% - 100 g
rzodkiewka - 7 szt.
szczypiorek - 2 łyżki
świeży koperek - 2 łyżki
sól - 1 szczypta
pieprz czarny - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE DODATKÓW:
Do pojemnika miksującego dodajemy 7 rzodkiewek, 2 łyżki szczypiorku oraz 2 łyżki koperku. Całość miksujemy za pomocą termorobota kuchennego MC Smart, wykorzystując programgotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 6.Następnie zgarniamy składniki za pomocą szpatułki na dno pojemnika.
2.PRZYGOTOWANIE TWAROŻKU:
Dodajemy twaróg, wlewamy zawartość jednego opakowania śmietany 18%, wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy, wykorzystując programgotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 4.
3.PODAJEMY TWAROŻEK:
Przekładamy twarożek z urządzenia do miseczek lub na talerze i podajemy.
Wiosenny twarożek ze śmietaną, rzodkiewkami i ziołami

Czas przygotowania

5 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE DODATKÓW

Do pojemnika miksującego dodajemy 7 rzodkiewek, 2 łyżki szczypiorku oraz 2 łyżki koperku. Całość miksujemy za pomocą termorobota kuchennego MC Smart, wykorzystując programgotowanie wg własnych ustawień / czas 5 sekund / obroty 6.Następnie zgarniamy składniki za pomocą szpatułki na dno pojemnika.

2

PRZYGOTOWANIE TWAROŻKU

Dodajemy twaróg, wlewamy zawartość jednego opakowania śmietany 18%, wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy, wykorzystując programgotowanie wg własnych ustawień / czas 10 sekund / obroty 4.

3

PODAJEMY TWAROŻEK

Przekładamy twarożek z urządzenia do miseczek lub na talerze i podajemy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

432,7 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

216,3 kcal

🥑

Tłuszcz

15,6 g

🌾

Węglowodany

11,3 g

🥬

Błonnik

1,2 g

💪

Białko

15,2 g

Podobne przepisy