psse-slupca.pl

Wegańskie gofry dyniowe • przepis • składniki • przygotowanie

Dynia i cynamon w deserowej odsłonie? Dzięki przepisowi Kingi na wegańskie gofry dyniowe jesienny sezon w kuchni zaczniesz w słodkim stylu!

Wegańskie gofry dyniowe

Dynia i cynamon w deserowej odsłonie? Dzięki przepisowi Kingi na wegańskie gofry dyniowe jesienny sezon w kuchni zaczniesz w słodkim stylu!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cynamon - 1 łyżeczka
oliwa z oliwek - 3 łyżki
proszek do pieczenia - 1 łyżka
siemię lniane, mielone - 3 łyżki
sól - 1 szczypta
woda - 9 łyżek
puree z dyni - 100 g
napój sojowy - 180 ml
mąka owsiana - 250 g
jeżyna - 65 g
malina - 70 g
syrop klonowy - 4 łyżki

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY CIASTO:
Suche składniki ciasta przesiewamy przez sitko do miski.
2.SMAŻYMY I PODAJEMY GOFRY:
Porcję ciasta wykładamy na rozgrzaną gofrownicę i smażymy ok. 4-5 minut, aż gofry będą złote i chrupiące.
Wegańskie gofry dyniowe

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Suche składniki ciasta przesiewamy przez sitko do miski.

2

SMAŻYMY I PODAJEMY GOFRY

Porcję ciasta wykładamy na rozgrzaną gofrownicę i smażymy ok. 4-5 minut, aż gofry będą złote i chrupiące.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1748 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

437 kcal

🥑

Tłuszcz

14,6 g

🌾

Węglowodany

66,9 g

🥬

Błonnik

13,8 g

💪

Białko

13,8 g

Podobne przepisy