psse-slupca.pl

Suflet malinowy • przepis • składniki • przygotowanie

Suflet może mieć wiele smaków! Ten według Pawła Małeckiego jest malinowy i pieczony w filiżance!

Suflet malinowy

Suflet może mieć wiele smaków! Ten według Pawła Małeckiego jest malinowy i pieczony w filiżance!

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni

Składniki

cukier trzcinowy - 45 g
jajko - 3 szt.
masło - 1 łyżeczka
mąka pszenna - 1 łyżka
proszek do pieczenia - 0,25 łyżeczki
woda - 30 ml
cukier puder - 2 łyżeczki
malina - 60 g

Instrukcje przygotowania

1.ZAGOTOWUJEMY MALINY:
W małym garnku zagotowujemy przetarte maliny. Mąkę łączymy z cukrem trzcinowym i wodą. Wlewamy do gotujących się malin. Doprowadzamy do zagotowania, cały czas energicznie mieszając. Masę odstawiamy do przestudzenia.
Suflet malinowy

Czas przygotowania

60 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

ZAGOTOWUJEMY MALINY

W małym garnku zagotowujemy przetarte maliny. Mąkę łączymy z cukrem trzcinowym i wodą. Wlewamy do gotujących się malin. Doprowadzamy do zagotowania, cały czas energicznie mieszając. Masę odstawiamy do przestudzenia.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

603,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

150,8 kcal

🥑

Tłuszcz

5,5 g

🌾

Węglowodany

20,5 g

🥬

Błonnik

5,8 g

💪

Białko

5,8 g

Podobne przepisy