Sosnowy pstrąg z grilla • przepis • składniki • przygotowanie
Smakowit, pieczony pstrąg, pachnący sosnowym lasem. Przekonaj się, jak prosto możesz go przygotować.

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTUJ FOLIĘ
aluminiową.
PRZYGOTOWANIE PSTRĄGI MYJEMY
i dokładnie osuszamy.
DO ŚRODKA KAŻDEJ
ryby wkładamy po 3 plasterki cytryny, a następnie pstrągi solimy i posypujemy pieprzem.
WYCINAMY 3 SPORE
arkusze z folii aluminiowej, na których układamy po dwie gałązki sosnowe, a na nich ryby.
PSTRĄGI SKRAPIAMY OLIWĄ
i dokładnie zawijamy w folię.
RYBY KŁADZIEMY NA
rozgrzanym grillu i pieczemy 30 minut.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1375,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
343,8 kcal
Tłuszcz
18,6 g
Węglowodany
5,6 g
Błonnik
40,4 g
Białko
40,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kruche ciastka kakaowo-migdałowe
Łatwe w przygotowaniu ciasteczka z migdałami, które upieczesz w kilka chwil. Ich mocno kakaowy smak urzekł już wielu!

Babka jogurtowa
Czy jogurt może sprawić, że ciasto będzie jeszcze bardziej puszyste i wilgotne? Ależ oczywiście! Nasz przepis na babkę jogurtową z lukrem to doskonały przykład takiego połączenia. Poznaj nasz przepis na to bajecznie pyszne ciasto!

Ryż z truskawkami
Ryż z truskawkami to deser, który wzbudza wiele nostalgicznych wspomnień z dzieciństwa. Ten prosty, domowy deser kryje w sobie bogactwo smaków i kolorów, którym trudno się oprzeć. W jaki sposób zrobić idealny ryż z truskawkami? Odkryj nasz sposób na ten przysmak!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Ciasto marchewkowe fit - wege i bezglutenowe
Ciasto wege i bezglutenowe może być onieśmielające, ale na pewno nie jest takie dla Pawła Małeckiego! Wypróbuj ten świetny przepis na ciasto marchewkowe bez nabiału, z wyjątkowym kremem z orzechów nerkowca.

Pstrąg pieczony z ziemniakami
Wystarczą ziemniaki, świeży pstrąg i warzywa, aby na Twoim stole znalazło się nieprawdopodobnie smaczne danie.

Pęczak z orzechami i pieczarkami
Spróbuj kaszy pełnej smaku i aromatów – z dodatkiem orzechów, kwasu chlebowego, a także orzeźwiającej cytryny!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Sałatka z granatem i serem pleśniowym
Walory smakowe sera pleśniowego warto podkreślać, łącząc go z owocami. Tym razem padło na pestki granatu.

Carbonara z boczkiem
Jest i on! Makaron carbonara z małą modyfikacją na rzecz polskich warunków, czyli zamianą guanciale na boczek. To pyszne danie, które zachwyci nawet największych tradycjonalistów.

ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU
Idealny napój na lato – orzeźwiający kompot z rabarbaru z listkami mięty i kostkami lodu. Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!