psse-slupca.pl

Sałatka z selera i jajek z ziołami • przepis • składniki • przygotowanie

Pyszna pasta jajeczna wzbogacona smakiem selera naciowego i świeżych ziół – idealna nie tylko na wiosenne kanapki.

Sałatka z selera i jajek z ziołami

Pyszna pasta jajeczna wzbogacona smakiem selera naciowego i świeżych ziół – idealna nie tylko na wiosenne kanapki.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 8
Poziom trudności
łatwy

Składniki

pieprz czarny - 1 szczypta
estragon suszony - 1 łyżeczka
jajko - 8 szt.
świeży koperek - 1 łyżeczka
majonez - 1 łyżka
musztarda - 1 łyżka
seler naciowy - 50 g
sól - 1 szczypta
szczypior cebuli - 1 łyżeczka

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY JAJKA:
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Następnie studzimy je, obieramy i kroimy w dość drobną kostkę. Tak przygotowane jajka przekładamy do miski.
2.PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI:
Seler naciowy kroimy w dość cienkie plasterki, a koperek siekamy. Także przekładamy je do miski.
3.PODAJEMY SAŁATKĘ:
Musztardę dokładnie mieszamy z majonezem i dodajemy je do miski z pozostałymi przyprawami. Całość dokładnie mieszamy i podajemy.
Sałatka z selera i jajek z ziołami

Czas przygotowania

20 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 8

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY JAJKA

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Następnie studzimy je, obieramy i kroimy w dość drobną kostkę. Tak przygotowane jajka przekładamy do miski.

2

PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Seler naciowy kroimy w dość cienkie plasterki, a koperek siekamy. Także przekładamy je do miski.

3

PODAJEMY SAŁATKĘ

Musztardę dokładnie mieszamy z majonezem i dodajemy je do miski z pozostałymi przyprawami. Całość dokładnie mieszamy i podajemy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

751,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

93,9 kcal

🥑

Tłuszcz

6,6 g

🌾

Węglowodany

1,2 g

🥬

Błonnik

6,9 g

💪

Białko

6,9 g

Podobne przepisy