psse-slupca.pl

Sałatka z kaszą gryczaną, pieczarkami i czerwoną fasolą • przepis • składniki • przygotowanie

Szukasz pomysłu na szybki i pożywny lunch? Wypróbuj połączenie kaszy gryczanej, pieczarek i czerwonej fasoli. To świetny pomysł na sałatkę do pracy. Przygotujesz ją w mniej niż 30 minut!

Sałatka z kaszą gryczaną, pieczarkami i czerwoną fasolą

Szukasz pomysłu na szybki i pożywny lunch? Wypróbuj połączenie kaszy gryczanej, pieczarek i czerwonej fasoli. To świetny pomysł na sałatkę do pracy. Przygotujesz ją w mniej niż 30 minut!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

kasza gryczana BIO - 200 g
pieczarka - 500 g
fasola czerwona - 400 g
szpinak liście, świeży - 500 g
ząbek czosnku - 2 szt.
olej - 2 łyżki
sól - 2 szczypty
pieprz czarny - 2 szczypty

Instrukcje przygotowania

1.GOTUJEMY KASZĘ:
Kaszę gotujemy według opisu na opakowaniu.
2.SMAŻYMY SZPINAK:
Na patelni rozgrzewamy olej, dajemy szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i podsmażamy, aż szpinak całkowicie „zwiędnie”. Następnie zdejmujemy go z patelni i odstawiamy na bok.
3.SMAŻYMY PIECZARKI:
Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Wrzucamy je na patelnię, na której wcześniej smażyliśmy szpinak, i solimy, aby puściły wodę. Smażymy do momentu, kiedy cała woda odparuje, a pieczarki się podsmażą.
4.ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI:
Ugotowaną kaszę przekładamy do miski. Dodajemy pieczarki, szpinak i odcedzoną czerwoną fasolę. Doprawiamy pieprzem i mieszamy.
Sałatka z kaszą gryczaną, pieczarkami i czerwoną fasolą

Czas przygotowania

25 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

GOTUJEMY KASZĘ

Kaszę gotujemy według opisu na opakowaniu.

2

SMAŻYMY SZPINAK

Na patelni rozgrzewamy olej, dajemy szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i podsmażamy, aż szpinak całkowicie „zwiędnie”. Następnie zdejmujemy go z patelni i odstawiamy na bok.

3

SMAŻYMY PIECZARKI

Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Wrzucamy je na patelnię, na której wcześniej smażyliśmy szpinak, i solimy, aby puściły wodę. Smażymy do momentu, kiedy cała woda odparuje, a pieczarki się podsmażą.

4

ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI

Ugotowaną kaszę przekładamy do miski. Dodajemy pieczarki, szpinak i odcedzoną czerwoną fasolę. Doprawiamy pieprzem i mieszamy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1403,1 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

350,8 kcal

🥑

Tłuszcz

6,3 g

🌾

Węglowodany

53,8 g

🥬

Błonnik

9,2 g

💪

Białko

17,1 g

Podobne przepisy

Sałatka z kaszą gryczaną, pieczarkami i czerwoną fasolą - przepis, składniki, przygotowanie | psse-slupca.pl