psse-slupca.pl

Ramen • przepis • składniki • przygotowanie

Esencjonalny bulion, świeże warzywa i makaron to składniki, które warto ze sobą połączyć, by stworzyć ramen według przepisu Darii! Rusz w podróż przez japońskie smaki!

Ramen

Esencjonalny bulion, świeże warzywa i makaron to składniki, które warto ze sobą połączyć, by stworzyć ramen według przepisu Darii! Rusz w podróż przez japońskie smaki!

Czas przygotowania
180 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 5
Poziom trudności
średni

Składniki

anyż gwiazdki - 1 szt.
cebula - 1 szt.
pieprz czarny - 1 szczypta
czosnek główka - 0,5 szt.
goździki - 4 szt.
imbir świeży - 1 szt.
kapusta włoska - 100 g
korzeń pietruszki - 1 szt.
marchew - 2 szt.
natka pietruszki - 5 g
seler - 0,5 szt.
seler naciowy - 100 g
makaron chow mein - 250 g
indyk golonka - 2 szt.
kaczka udko - 2 szt.
papryczka chili czerwona - 2 szt.
grzyby suszone - 10 g
jajko - 5 szt.
sos sojowy - 3 łyżki
szczypior cebuli - 24 g
sok z limonki - 20 ml
olej sezamowy - 2 łyżki
pak choi - 1 szt.
sos rybny - 2 łyżki
kiełki rzodkiewki - 25 g

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWUJEMY BULION:
Mięso wkładamy do dużego garnka wypełnionego zimną wodą. Dodajemy marchewkę, przekrojone na pół pietruszkę i cebulę oraz połamany seler naciowy. Dodajemy imbir, korzeń selera i lekko rozgnieciony czosnek w łupince.
2.PRZYGOTOWUJEMY MAKARON:
Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
3.PRZYGOTOWUJEMY DODATKI I PODAJEMY RAMEN:
Makaron odcedzamy i przekładamy do miseczek, a bulion przelewamy do nich przez sitko.
Ramen

Czas przygotowania

180 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 5

Poziom trudności

średni

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWUJEMY BULION

Mięso wkładamy do dużego garnka wypełnionego zimną wodą. Dodajemy marchewkę, przekrojone na pół pietruszkę i cebulę oraz połamany seler naciowy. Dodajemy imbir, korzeń selera i lekko rozgnieciony czosnek w łupince.

2

PRZYGOTOWUJEMY MAKARON

Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

3

PRZYGOTOWUJEMY DODATKI I PODAJEMY RAMEN

Makaron odcedzamy i przekładamy do miseczek, a bulion przelewamy do nich przez sitko.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

3654,6 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

609,1 kcal

🥑

Tłuszcz

23,4 g

🌾

Węglowodany

47,5 g

🥬

Błonnik

50,3 g

💪

Białko

50,3 g

Podobne przepisy