Pudding chia z owocami leśnymi • przepis • składniki • przygotowanie
Leśne smaki w słodkim wydaniu? Ten pudding można opisać w samych superlatywach: superproste przygotowanie i supersmak! Sprawdź i się przekonaj!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 3
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
ZAGOTOWUJEMY OWOCE Z SYROPEM
Owoce i syrop klonowy przekładamy do rondelka i zagotowujemy, mieszając od czasu do czasu.
DODAJEMY MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z wodą i dodajemy do owoców, cały czas mieszając. Kiedy owoce zgęstnieją, odstawiamy rondelek i czekamy, aż owoce przestygną.
PODAJEMY PUDDING
Pucharki z puddingiem wyjmujemy z lodówki. Na wierzch wykładamy owoce leśne.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
567,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
189,2 kcal
Tłuszcz
6,3 g
Węglowodany
25,3 g
Błonnik
3,2 g
Białko
3,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Ciasteczka maślano-cytrynowe
Kruche, proste, z lekką cytrynową nutą – wprost idealne na wielkanocny stół. Upiecz je i sprawdź, jak szybko znikają z talerzyka!

Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.

Dorada pieczona na grillu z grillowanym ananasem i sosem ze świeżych pomidorów
Jaką rybę przyrządzić na obiad? Doradę! Z sosem pomidorowym i słodkim grillowanym ananasem jest przepyszna.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Jajka faszerowane cukinią i żółtym serem
Jajka faszerowane cukinią i żółtym serem to interesujące danie, które łączy w sobie delikatność jajek, świeżość cukinii oraz aromatyczny smak żółtego sera. Ta kreatywna propozycja na przekąskę czy lekki posiłek z pewnością zaskoczy podniebienia domowników. Przygotowanie tego dania jest łatwe i przyjemne, a efekt zaskakujący! Sprawdź nasz sposób na jajka faszerowane w nietypowej odsłonie!

Sałatka z bobu z chlebowym chrustem i tofu
Bób w bardzo świeżej odsłonie, czyli sałatka z oryginalnym dodatkiem – chrupiącym chrustem z chleba – to szybkie danie, które zachwyca różnorodnością: smaków, kolorów i tekstur.

Risotto alla carbonara
Kremowe risotto o smaku klasycznej carbonary, czyli z dodatkiem pecorino i chrupiącego guanciale. Wypróbuj ten przepis i przekonaj się, jak pyszne jest to danie!
🔥 O podobnym poziomie trudności

5 sposobów na koktajle
Paweł ma dla Was aż 5 słodkich sposobów na to, by wykorzystać warzywa i owoce, wprowadzając do diety trochę koloru i słodyczy! Wybierz swój ulubiony przepis na koktajl!

Amerykańskie śniadanie: bacon pancakes i apple pie smoothie
Słodkie i słone smaki w odsłonie inspirowanej Ameryką polecają się na tematyczne śniadanie! Przygotuj puszyste pancakes i podaj je z pożywnym koktajlem o smaku szarlotki.

Jak przygotować sos holenderski?
Doskonały dodatek do ryb i warzyw – czyli sos holenderski według DG!