psse-slupca.pl

Pudding brzoskwiniowy • przepis • składniki • przygotowanie

Miękkie brzoskwinie i smak ciasteczek to połączenie, które pokochają dzieciaki, zwłaszcza jeśli przygotują ten pyszny deser razem z Wami!

Pudding brzoskwiniowy

Miękkie brzoskwinie i smak ciasteczek to połączenie, które pokochają dzieciaki, zwłaszcza jeśli przygotują ten pyszny deser razem z Wami!

Czas przygotowania
25 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy

Składniki

borówki - 50 g
malina - 70 g
żółtko jaja kurzego - 2 szt.
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
wanilia - 3 g
brzoskwinia w syropie - 820 g
mąka pszenna - 1 łyżka
śmietana 30% - 200 ml
ciastka owsiane - 125 g

Instrukcje przygotowania

1.BLENDUJEMY I GOTUJEMY BRZOSKWINIE:
Brzoskwinie blendujemy w wysokim naczyniu na gładki mus, przelewamy do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu.
2.BLENDUJEMY SKŁADNIKI BAZY:
W oddzielnym naczyniu łączymy śmietankę, żółtko i oba rodzaje mąki. Laskę wanilii przecinamy wzdłuż na pół, wyjmujemy nasionka tępą stroną noża i dodajemy je do reszty składników. Blendujemy.
3.GOTUJEMY PUDDING:
Brzoskwinie doprowadzamy do wrzenia i wlewamy do nich bazę, energicznie mieszając pudding za pomocą rózgi.
4.MIELEMY CIASTECZKA I DEKORUJEMY PUDDING:
Kilka ciasteczek pozostawiamy do dekoracji, a pozostałe dokładnie mielemy w blenderze.
Pudding brzoskwiniowy

Czas przygotowania

25 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 4

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

BLENDUJEMY I GOTUJEMY BRZOSKWINIE

Brzoskwinie blendujemy w wysokim naczyniu na gładki mus, przelewamy do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu.

2

BLENDUJEMY SKŁADNIKI BAZY

W oddzielnym naczyniu łączymy śmietankę, żółtko i oba rodzaje mąki. Laskę wanilii przecinamy wzdłuż na pół, wyjmujemy nasionka tępą stroną noża i dodajemy je do reszty składników. Blendujemy.

3

GOTUJEMY PUDDING

Brzoskwinie doprowadzamy do wrzenia i wlewamy do nich bazę, energicznie mieszając pudding za pomocą rózgi.

4

MIELEMY CIASTECZKA I DEKORUJEMY PUDDING

Kilka ciasteczek pozostawiamy do dekoracji, a pozostałe dokładnie mielemy w blenderze.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1600,8 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

400,2 kcal

🥑

Tłuszcz

16,4 g

🌾

Węglowodany

56,1 g

🥬

Błonnik

6 g

💪

Białko

6 g

Podobne przepisy