psse-slupca.pl

Precle z warzywami • przepis • składniki • przygotowanie

Pieczona papryka, grillowana cukinia, rukola i kozi serek twarogowy to idealne dodatki do precla w wersji wegetariańskiej. Sprawdź, jak to się świetnie ze sobą łączy!

Precle z warzywami

Pieczona papryka, grillowana cukinia, rukola i kozi serek twarogowy to idealne dodatki do precla w wersji wegetariańskiej. Sprawdź, jak to się świetnie ze sobą łączy!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cukinia - 0,5 szt.
ser kozi - 4 łyżki
masło - 1 łyżeczka
oliwa z oliwek - 1 łyżka
papryka czerwona - 1 szt.
pieprz czarny - 1 szczypta
precel - 2 szt.
rukola - 50 g
sól - 1 szczypta

Instrukcje przygotowania

1.PIECZEMY PAPRYKĘ:
Paprykę smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku z funkcją grilla rozgrzanym do temperatury 200°C, aż skórka się przypali. Następnie umieszczamy paprykę w woreczku foliowym na około 10 minut, aby odparowała. Wyjmujemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
2.GRILLUJEMY CUKINIĘ:
Cukinię kroimy w plastry o szerokości 1 cm. Marynujemy w oliwie z oliwek i grillujemy na patelni.
3.SKŁADAMY PRECLE:
Serek kozi łączymy z pokrojoną papryką i doprawiamy solą oraz pieprzem. Precle smarujemy masłem i grillujemy na patelni. Smarujemy serkiem, układamy na nim cukinię i posypujemy rukolą. Składamy i podajemy.
Precle z warzywami

Czas przygotowania

10 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PIECZEMY PAPRYKĘ

Paprykę smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku z funkcją grilla rozgrzanym do temperatury 200°C, aż skórka się przypali. Następnie umieszczamy paprykę w woreczku foliowym na około 10 minut, aby odparowała. Wyjmujemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.

2

GRILLUJEMY CUKINIĘ

Cukinię kroimy w plastry o szerokości 1 cm. Marynujemy w oliwie z oliwek i grillujemy na patelni.

3

SKŁADAMY PRECLE

Serek kozi łączymy z pokrojoną papryką i doprawiamy solą oraz pieprzem. Precle smarujemy masłem i grillujemy na patelni. Smarujemy serkiem, układamy na nim cukinię i posypujemy rukolą. Składamy i podajemy.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1082,2 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

541,1 kcal

🥑

Tłuszcz

26,6 g

🌾

Węglowodany

61,3 g

🥬

Błonnik

5,2 g

💪

Białko

14,1 g

Podobne przepisy

Precle z warzywami - przepis, składniki, przygotowanie | psse-slupca.pl