psse-slupca.pl

Pieczone batony idealne po treningu • przepis • składniki • przygotowanie

Przygotuj domowe batoniki proteinowe, które będą idealną przekąską po treningu. Ciecierzyca, płatki owsiane, suszone owoce i kilka aromatycznych składników sprawią, że zyskasz energię do dalszego działania.

Pieczone batony idealne po treningu

Przygotuj domowe batoniki proteinowe, które będą idealną przekąską po treningu. Ciecierzyca, płatki owsiane, suszone owoce i kilka aromatycznych składników sprawią, że zyskasz energię do dalszego działania.

Czas przygotowania
5 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy

Składniki

żurawina suszona - 40 g
ciecierzyca konserwowa - 240 g
cynamon - 1 łyżeczka
wanilia - 3 g
mleczko kokosowe - 160 g
nasiona chia - 2 łyżki
płatki owsiane - 55 g
sól - 1 szczypta
morele suszone - 45 g
syrop klonowy - 4 łyżki

Instrukcje przygotowania

1.MKSUJEMY SKŁADNIKI NA MASĘ:
Ciecierzycę odsączamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wrzucamy do misy blendera razem z mleczkiem kokosowym, syropem klonowym, cynamonem, nasionami wydrążonymi z laski wanilii i szczyptą soli. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy morele, płatki owsiane i nasiona chia. Ponownie miksujemy.
2.DODAJEMY ŻURAWINY:
Dodajemy żurawiny i mieszamy. Masę przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
3.PIECZEMY BATONIKI:
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 30 minut.
Pieczone batony idealne po treningu

Czas przygotowania

5 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 12

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

MKSUJEMY SKŁADNIKI NA MASĘ

Ciecierzycę odsączamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wrzucamy do misy blendera razem z mleczkiem kokosowym, syropem klonowym, cynamonem, nasionami wydrążonymi z laski wanilii i szczyptą soli. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy morele, płatki owsiane i nasiona chia. Ponownie miksujemy.

2

DODAJEMY ŻURAWINY

Dodajemy żurawiny i mieszamy. Masę przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.

3

PIECZEMY BATONIKI

Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez 30 minut.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1262,3 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

105,2 kcal

🥑

Tłuszcz

3,7 g

🌾

Węglowodany

16,3 g

🥬

Błonnik

2,5 g

💪

Białko

2,3 g

Podobne przepisy