Owoce morza w cieście z talarkami i dipem pesto • przepis • składniki • przygotowanie
Myślisz, że dania z owocami morza są trudne do wykonania? W takim razie wypróbuj bardzo prosty przepis na owoce morza w cieście z aromatycznym dipem pesto i chrupiącymi frytkami z ziemniaków!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY ZIEMNIACZANE TALARKI
Ziemniaki gotujemy, a następnie kroimy w plastry i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju tak, by były chrupiące. Sałatę rzymską kroimy w paski i dodajemy do ziemniaków tuż przed podaniem. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
PRZYGOTOWUJEMY DIP PESTO
Serek mascarpone łączymy w słoiczku z zielonym pesto. Mieszamy i odstawiamy na czas przygotowywania owoców morza, by smaki się przegryzły.
PRZYGOTOWUJEMY I PODAJEMY OWOCE MORZA
Owoce morza w cieście przyrządzamy według instrukcji podanej na opakowaniu. Podajemy z wcześniej przygotowanymi talarkami, cząstkami cytryny i natką pietruszki.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3592,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
898,2 kcal
Tłuszcz
56,2 g
Węglowodany
55,8 g
Błonnik
31,8 g
Białko
31,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Humus bowl i koktajl owocowo-warzywny
Przygotuj domowy humus i skomponuj pożywny, wegański humus bowl według przepisu Karola! Ze szklanką koktajlu owocowo-warzywnego będzie smakował każdemu.

Faszerowana pizza z grilla
Drożdżowy placek wypełniony farszem z dwóch rodzajów sera i suszonych pomidorów – oto przepis Karola na pizzę… z grilla! Podaj ją z burratą, rukolą i szynką parmeńską!

Szynka pieczona w skorupce z musztardy z zieloną soczewicą
Upieczona pod musztardowym przykryciem szynka będzie różowa i niewiarygodnie soczysta. Spróbuj jej w wersji z soczewicą.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Bruschetta z oliwkami i mozzarellą
Zobacz, jak smakuje bruschetta według Karola Okrasy! Z dodatkiem oliwek, podsmażonego bakłażana i szynki parmeńskiej nabiera wyrazistego charakteru!

Tosty francuskie z bananami
Słodkie śniadanie, które zachwyci wszystkich – tosty francuskie z bananami i sosem limonkowym. Koniecznie wypróbuj!

Zupa krem z topinamburu
Szukasz nowych przepisów na zupy? Sprawdź, jak smakuje topinambur, który świetnie sprawdza się jako podstawa wyjątkowej zupy krem. Przygotuj ją według przepisu Karola!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Amerykańskie BBQ
Frytki z batatów, z ziemniaków, sos z awokado i masłem orzechowym, marynata BBQ – to i jeszcze więcej składa się na prawdziwe amerykańskie grillowanie!

Jajka na miękko
Jajka to jedne z podstawowych składników kulinarnych — ich wartość jest właściwie niepodważalna. Jajka można dodawać do potraw i wypieków jako środek spulchniający, ale równie często podaje się je jako samodzielne danie, gotując na wiele różnych sposobów. Jednym z tych najpopularniejszych jest przepis na jajka na miękko.

Pasztet z ciecierzycy
Ale pasztet! Oczywiście w nowoczesnym wydaniu – z ciecierzycy, z dodatkiem suszonych owoców i aromatycznych przypraw!