psse-slupca.pl

Kanapka na bogato • przepis • składniki • przygotowanie

Chrupiąca bagietka wypełniona po brzegi smakowitością: delikatnym filetem z piersi indyka, warzywami oraz sosem!

Kanapka na bogato

Chrupiąca bagietka wypełniona po brzegi smakowitością: delikatnym filetem z piersi indyka, warzywami oraz sosem!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy

Składniki

cebula czerwona - 1 szt.
marchew - 1 szt.
ogórek - 1 szt.
bagietka - 1 szt.
indyk pierś - 500 g
cytryna - 1 szt.
papryka czerwona - 2 szt.
miód - 1 łyżka
musztarda francuska - 2 łyżeczki
oliwa z oliwek - 1 łyżka

Instrukcje przygotowania

1.PRZYGOTOWANIE 1.:
SMAŻYMY FILET Z: indyka na patelni, wcześniej doprawiając go solą i pieprzem.
2.MYJEMY WSZYSTKIE WARZYWA,:
obieramy marchewki.
3.MIESZAMY 2 ŁYŻKI:
musztardy z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, z łyżką oliwy z oliwek, łyżką miodu i drobno posiekaną papryczką chilli.
4.KROIMY OGÓREK, MARCHEW,:
cebulę i papryki w ok.
5.1 CM GRUBOŚCI:
paseczki i wszystko mieszamy z przygotowanym sosem.
6.PRZEKRAWAMY MINI BAGIETKĘ:
na 2 równe części.
7.USMAŻONY I OSTYGNIĘTY:
filet kroimy na plastry.
8.W KAŻDEJ POŁÓWCE:
bagietki wydrążamy otwór, do którego po kolei wkładamy: plastry filetu z indyka oraz kawałki ogórka, marchwi, cebuli i papryki.
9.TAK PRZYGOTOWANĄ KANAPKĘ:
podajemy od razu do spożycia.
10.BAGIETKA JAK Z:
francuskiej piekarni!
11.RUMIANA, CHRUPIĄCA SKÓRKA:
zaprasza, by odkryć pyszne wnętrze – pszenne ciasto, delikatne i mięciutkie.
12.ŚWIETNA NA KANAPKI:
z dżemem, miodem lub twarożkiem.
Kanapka na bogato

Czas przygotowania

15 min

Liczba porcji

Liczba porcji - 2

Poziom trudności

łatwy

Składniki

Instrukcje przygotowania

1

PRZYGOTOWANIE 1.

SMAŻYMY FILET Z: indyka na patelni, wcześniej doprawiając go solą i pieprzem.

2

MYJEMY WSZYSTKIE WARZYWA,

obieramy marchewki.

3

MIESZAMY 2 ŁYŻKI

musztardy z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, z łyżką oliwy z oliwek, łyżką miodu i drobno posiekaną papryczką chilli.

4

KROIMY OGÓREK, MARCHEW,

cebulę i papryki w ok.

5

1 CM GRUBOŚCI

paseczki i wszystko mieszamy z przygotowanym sosem.

6

PRZEKRAWAMY MINI BAGIETKĘ

na 2 równe części.

7

USMAŻONY I OSTYGNIĘTY

filet kroimy na plastry.

8

W KAŻDEJ POŁÓWCE

bagietki wydrążamy otwór, do którego po kolei wkładamy: plastry filetu z indyka oraz kawałki ogórka, marchwi, cebuli i papryki.

9

TAK PRZYGOTOWANĄ KANAPKĘ

podajemy od razu do spożycia.

10

BAGIETKA JAK Z

francuskiej piekarni!

11

RUMIANA, CHRUPIĄCA SKÓRKA

zaprasza, by odkryć pyszne wnętrze – pszenne ciasto, delikatne i mięciutkie.

12

ŚWIETNA NA KANAPKI

z dżemem, miodem lub twarożkiem.

Wartości odżywcze

📊

Wartość energetyczna na całe danie

1673,4 kcal

📊

Wartość energetyczna na 1 porcję

278,9 kcal

🥑

Tłuszcz

4,5 g

🌾

Węglowodany

34,8 g

🥬

Błonnik

25 g

💪

Białko

25 g

Podobne przepisy